Душко Ивановић преузима Звезду?

ГС
Foto: Твитер

БЕОГРАД- Искусни стручњак Душко Ивановић (65) наводно ће замијенити Владимира Јовановића на мјесту тренера кошаркаша Црвене звезде.

Ивановић ће потписати уговор до 2024. године и већ у недјељу ће водити први тренинг црвено-бијелих који играју са доста осцилација од старта сезоне, јавља Спорт клуб.

На зачељу су Евролиге, са само једном побједом у седам утакмица, а лошу форму потврдио је и шокантан пораз од Задра на свом паркету у АБА лиги протеклог викенда.

Немоћ на гостовању Фенербахчеу у ЕЛ у четвртак само је потврдио отказ за Јовановића.

Ивановић је као играч са Југопластиком освојио је и двије титуле у Евролиги, а био је три пута шампион лиге Југославије.

Тренерским послом почео је да се бави 1993. године и највећи успјех имао је с Басконијом.

Три пута је са тим клубом био првак у Шпанији (2002, 2010. и 2020. године), а водио је још и Лимож, Барселону, Панатинаикос, Химки и Бешикташ.

Интересантно је да је до тих титула са клубом из Виторије долазио под различитим именима, односно водио их је под именом Тау Керамика, Каха Лаборал, Лаборал кућа и Басконија...

До посљедње титуле је стигао са екипом коју је на паркету предводио Лука Вилдоса, са којим ће опет сарађивати у Звезди, пише Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана