Душко Ивановић нови тренер кошаркаша Црвене звезде

Танјуг
Foto: Принтскрин

БЕОГРАД- Познати црногорски стручњак Душко Ивановић нови је тренер кошаркаша Црвене звезде, саопштио је данас српски и регионални шампион.

Ивановић је данас представљен као нови тренер београдског клуба. Он је на клупи "црвено-бијелих" замијенио Владимира Јовановића, који је јуче споразумно раскинуо уговор са клубом.

Челници Црвене звезде су одлучили да смијене тренера послије пораза у Евролиги од Фенербахчеа и неуспјеха против Задра у АБА лиги. Звезда у АБА лиги има скор 4-1, док је у Евролиги посљедња са само једном побједом у седам утакмица. Јовановић је прије нешто више од четири мјесеца преузео Црвену звезду, пошто је Дејан Радоњић преузео Панатинаикос.

Ивановић (65) је први самосталан тренерски посао имао у швајцарском Фрибургу, а радио је још у Лиможу, Басконији, Барселони, Естудијантесу, Панатинаикосу, Химкију и Бешикташу.

Црногорски тренер је, између осталог, три пута био првак Шпаније, четири пута побједник Купа краља, а са Лиможом је 2000. освојио Куп Кораћа, француско првенство и национални куп. Посљедњи посао имао је у Басконији коју је водио од 2019. до 2021. године.

У играчкој каријери наступао је за Будућност, Југопластику, Ђирону, Лимож и Фрибург. Са Југопластиком је два пута био шампион Европе.

Он ће на клупи Црвене звезде дебитовати 17. новембра на мечу осмог кола Евролиге против Асвела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана