Душка Тинтор о потезу којим је запечатила судбину Кипранки: Дошло је спонтано и одлично “легло”

Душан Репија
Душка Тинтор о потезу којим је запечатила судбину Кипранки: Дошло је спонтано и одлично “легло”

БАЊАЛУКА - Једна од најбољих рукометашица Борца Душка Тинтор задовољна је послије пролаза свог тима у треће коло ЕХФ европског купа.

Са двије убједљиве побједе против Латсије укупним резултатом 79:38, Бањалучанке су оствариле највећи европски успјех у историји, па ће 18. октобра сазнати с ким ће укрстити копља у наредној фази такмичења. Као што се и наслућивало, Кипранке нису биле озбиљна препрека, али радује што су “осице” одиграле озбиљно свих 120 минута.

- Утакмице су показале да је велика разлика у квалитету у нашу корист. Што је најважније доказале смо то на терену и у великом стилу прошле у трећу рунду у којој клуб никада није био - рекла је Тинтор.

Оно што ће остати записано јесте да су се у другој утакмици у стријелце уписале све рукометашице Борца, а дјевојка из Приједора “почастила” је лијепим потезом публику и ТВ аудиторијум. У финишу меча шмекерски је завршила једну контру завршивши акцију шутем иза леђа.

- Дошло је некако спонтано, није нешто што сам унапријед планирала. Понекад на тренингу завршим акцију на овакав начин, а сада је “легло” и на утакмици и то у тренутку када смо заокруживале велики успјех - нагласила је Тинтор.

Жријеб за трећу рунду је у данашњи дан, а много је клубова са којим “осице” могу да одмјере снаге 3. и 10. децембра.

- Немамо посебних жеља, али не бисмо имали ништа против да нас поново срећа погледа. Било како било, трудићемо се да прикажемо нашу најбољу верзију и покушамо да направимо још један корак - нагласила је Тинтор.

Оно што радује тренера Николу Бијелића јесте скори повратак Лане Лончар на паркет. Она већ неко вријеме ради са екипом, а данас би и дефинитивно требало да добије дозволу љекара да може на паркет послије годину одсуства. Повреда Дајане Игњатовић према првим прогнозама није теже природе.

- Имали смо заиста много проблема у минулом периоду и надам се да смо испуцали све пехове. Лану ћемо постепено уводити у утакмице јер је ипак дуго одсуствовала.

Са друге стране, Дајана је повриједила скочни зглоб и налази кажу да мора мировати 14 дана. Имаће и додатни преглед па се надам да није ништа озбиљно - рекао је Бијелић.

Вријеме за бодове

Форму са европских изазова потребно је што прије пренијети на премијерлигашке паркете након уводних пораза од највећих ривала Груда и Хаџића. Прилика за то је већ прекосутра када Бањалучанке гостују Зрињском у заосталом мечу трећег кола.

- Имали смо тежак почетак, а сада морамо да искористимо добар тренутак и почнемо скупљати бодове. Побједама смо подигли морал и очекујем још боље партије у наставку сезоне - нагласио је Бијелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана