Дупли програм клубова из Бањалуке и Брчког у финалу Купа РС за одбојкаше: Све спремно за спектакл у “Борику”

Синиша Котараш
Дупли програм клубова из Бањалуке и Брчког у финалу Купа РС за одбојкаше: Све спремно за спектакл у “Борику”

БАЊАЛУКА - Љубитељи одбојке у Бањалуци, али и шире, имаће прилику да у суботу уживају у утакмицама финала Купа РС у обје конкуренције те да на једном мјесту виде четири најбоља тима из Републике Српске, а вјероватно и цијеле БиХ - брчанско Бимал Јединство и БЛ Волеј у женској, те Младост из Брчког и бањалучки Борац у мушкој конкуренцији.

 

Челници оба бањалучка клуба имају жељу да подигну још више ниво одбојке у граду на Врбасу, па су одлучили да заједничким снагама организују ово финале Купа јер је то права прилика за нови позитиван искорак.

Предсједник ОК Борац Александар Дакић сигуран је да ће сви поштоваоци овог спорта имати прилику да присуствују истинском спектаклу у којем ће учествовати четири најбоља клуба Српске.

- Сигурно је да су Брчаци велики фаворити у оба финала али је, с друге стране, Куп специфично такмичење у којем не побјеђује увијек фаворит са папира. Сигуран сам само у једно, а то је да ће обје утакмице бити врхунске и зато позивам навијаче да подрже и нас и БЛ Волеј и помогну нам да покушамо да остваримо што боље резултате - поручио је Дакић уз напомену да ће Куп завршница бити одиграна на специјалној подлози која ће у суботу бити постављена на паркет “Борика”.

Одбојкашице БЛ Волеја одмјериће снаге са већ дуго најбољим женским колективом у БиХ, али тренер Ђорђе Милошевић ипак сматра да његов тим није без шанси.

- До финалне утакмице побиједили смо све ривале, а сада нас чека најтежи. Бимал Јединство је фаворит. Међутим, ово је ипак специфично такмичење у којем много фактора може да буде одлучујуће. Припремали смо се управо за ово финале и све смо подредили утакмици са Јединством. Истина, имамо малих проблема са играчким кадром због лакших повреда неких играчица, али ћемо у суботу бити комплетни. По мени, ово ће бити заиста неизвјестан меч и мислим да су шансе подједнаке - рекао је Милошевић.

Са много више оптимизма финалну утакмицу дочекују у Борцу, чији тренер Мишо Марјановић истиче како његов клуб никада није био ближи освајању овог трофеја.

- Појачали смо се ове сезоне на позицији техничара и то је дало прве резултате. Много смо озбиљнији, идемо из утакмице у утакмицу и сада је на реду финале Купа. Екипа Младости је играла у Пољској и сигурно је да ће бити прилично уморни, што би могла да буде наша предност. Истина, Младост је и даље фаворит, али мислим да можемо да их изненадимо - додао је Марјановић.

Дан одбојке

Вече одбојке у Спортској дворани “Борик” отвориће у суботу од 17 часова одбојкашице УОК БЛ Волеј и Бимал Јединства финалним сусретом женског Купа Републике Српске. Три часа касније на распореду је финале у конкуренцији одбојкаша, а снаге ће одмјерити домаћи Борац и Младост из Брчког.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана