Дуго чекани жријеб за Мундијал пратите уживо на порталу "Гласа Српске" данас од 18 часова

Г.С.
Дуго чекани жријеб за Мундијал пратите уживо на порталу "Гласа Српске" данас од 18 часова

ДОХА - Мундијалска еуфорија данас ће достићи нови ниво, пошто ће жријебом у Дохи, који је заказан за 18 часова, бити одређене групе 22. Свјетског првенства у фудбалу.

Нашу јавност највише, наравно, занима како ће проћи Србија, која ће у Катар путовати осокољена освајањем првог мјеста у групи и са јасном амбицијом да нападне сваког ривала. То је рецепт селектора Драгана Стојковића, од којег, без сумње, неће одустати.

А да ће бити тактичких прилагођавања, биће, поготово што “орлови”, као 25. на ФИФА ранг-листи, жријеб дочекују сврстани у трећи шешир. Приликом извлачења куглица водиће се рачуна о томе да у једној групи не може бити више репрезентација из једне зоне. То неће бити изводљиво са европским селекцијама, којих има 13, тако да ће бити пет група са по два тима са Старог континента.

НАЈТЕЖЕ

Бразил

Њемачка

Србија

Камерун

НАЈЛАКШЕ

Катар

САД

Србија

Еквадор

Ако све ове факторе узмемо у обзир, српска група смрти би била она са Бразилом, који се јуче вратио на ФИФА трон, затим увијек јаком Њемачком те неугодним Камеруном. С друге стране, сви ће из првог шешира прижељкивати домаћи Катар. Ако би га “орлови” извукли, најлакшу групу би могли заокружити са САД из другог, односно Еквадором из четвртог шешира.

Овакве калкулације не интересују Пикси. Јер, њему имена противника нису толико битна, већ искључиво репрезентација Србије.

- Бавим се нашим стилом игре, тактиком, системом и задацима које треба да урадимо да бисмо дошли до циља. Терен је једино мерило и потпуно је свеједно против кога играте - јасан је српски кормилар.

Шешири, први: Катар, Белгија, Бразил, Француска, Аргентина, Енглеска, Шпанија, Португалија, други: Данска, Холандија, Њемачка, Мексико, САД, Швајцарска, Хрватска, Уругвај, трећи: Сенегал, Иран, Јапан, Мароко, Србија, Пољска, Јужна Кореја, Тунис, четврти: Аустралија /УАЕ/ Перу, Нови Зеланд /Костарика, Украјина/Шкотска/Велс, Саудијска Арабија, Еквадор, Гана, Камерун, Канада.

Групе извлаче Милутиновић, Кaфу, Матеус...

Легендарни српски фудбалски тренер Велибор Бора Милутиновић, чувени Бразилац Кафу и Нијемац Лотар Матеус, извлачиће групе на жријебу, саопштено је јуче из Међународне фудбалске федерације (ФИФА).

Осим њих, на жријебу ће учествовати и Нигеријац Џеј Џеј Окоча, Алжирац Рабах Мађер, Адел Ахмед Малалах из Катара, Иранац Али Даје и Аустралијанац Тим Кејхил.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана