Дуда Ивковић, Жеравица и Кораћ кандидати за "Кућу славних"

RTRS
Foto: fudbalskitipovi.com

Душан Ивковић, легендарни српски кошаркашки стручњак, налази се на листи кандидата за улазак у "Кућу славних" у Спрингфилду.

У категорији номинованих од стране Међународног комитета осим Дуде налазе се још двије легенде – Ранко Жеравица и Радивој Кораћ.

Дуда Ивковић, који је преминуо у септембру 2021. године, током изузетне каријере оставио је дубок траг у српској, југословенској и европској кошарци.

Освојио је бројне трофеје и медаље, између осталог био је првак Европе и свијета са репрезентацијом, а са Олимпијакосом је два пута био првак Старог континента.

Међу кандидатима је и некадашњи југословенски репрезентативац Мирза Делибашић. Финална листа биће саопштена током Ол-стар викенда, 18. фебруара у Кливленду, а церемонија пријема нових чланова, класе 2022, биће одржана 9. и 10. септембра.

Ову информацјиу потврдила је установа која носи име по творцу кошарке Џејмсу Нејсмиту која чува кошаркашко насљеђе од заборава, а три југословенске легенде могле би заслужено да нађу своје заслужено мјесто у "Кући славних".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана