Дубичанин у идеалном тиму Свјетског првенства у рукомету

Г.С.
Дубичанин у идеалном тиму Свјетског првенства у рукомету

БЕОГРАД - Рукометни репрезентативац Србије, Дубичанин Милош Кос проглашен је за најбољег лијевог бека и нашао се у идеалном тиму шампионата свијета!

На осам утакмица Кос је постигао укупно 50 голова и заузео треће мјесто на укупној листи стријелаца, а ИХФ га је уврстио у идеалну седморку првенства.

- Част ми је што сам изабран у најбољи тим турнира, али не значи ми превише награда, радо бих је мијењао за побједу над Исландом и бронзану медаљу. Свакако, да се нисмо међусобно бодрили и цијело првенство одиграли тимски, сигурно ни ја не бих добио ово признање па га зато посвећујем својим саиграчима! Бити четврти у свијету је велика ствар. Нисмо се попели на постоље, али не смијемо бити незадовољни. Турнир смо играли максимално и тако дошли до полуфинала, али сплетом несрећних околности, као што су повреде и изостанци, на крају нисмо стигли до медаље - поручио је Кос.

Lijepe vijesti donose vam Addiko banka Banja Luka i Glas Srpske

За генерацију играча рођених 2003. године ово је било посљедње такмичење у млађим селекцијама, а својим партијама показали су да су на прагу сениорске репрезентације, док су неки већ имали шансу и да дебитују.

- Дисали смо као један све године, освојили и прошлогодишњу бронзу на Европском првенству. Надам се да ће што више момака успјети у рукомету и да ћемо заједно у будућности представљати своју земљу у сениорском тиму. Вјерујем да смо показали да за будућност репрезентације Србије не мора да се брине - поручио је бек.

Кос се, како сам наглашава, родио подно Козаре и из мале Козарске Дубице вриједним радом, талентом досегао је мјесто на свјетској мапи.

- Рукомет те учи свему на терену и ван њега. Научиш како да држиш главу уздигнутом, и у поразу и у побједи. Рукометна пријатељства трају читав живот. Волио бих да млађе селекције наставе нашим стопама и да што више дјеце заволи наш спорт - истакао је Кос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана