Дубичанин у идеалном тиму свијета "Мијењао бих све за медаљу"

Д.Д.
Дубичанин у идеалном тиму свијета "Мијењао бих све за медаљу"

Поред изузетног достигнућа, пласмана међу четири најбоље селекције на Свjетског првенству, за Србију је стигло још једно важно признање. Милош Кос проглашен је за најбољег лijевог бека и нашао се у идеалном тиму шампионата!

Одиграо је 20-годишњи српски рукометаш одличан турнир и био један од лидера екипе на готово свакој утакмици. Ипак, без обзира на то што се Орлићи нису нашли на постољу, утисак је и више него позитиван.

”Бити четврти у свијету је велика ствар, поготово за српски рукомет. Нисмо се попели на постоље, али не смијемо бити незадовољни. Турнир смо играли максимално посвећено и тако и дошли до полуфинала, али сплетом несрећних околности као што су повреде и изостанци, на крају нисмо стигли до медаље.- поручио је Кос за сајт РСС,

На осам утакмица, Кос је постигао укупно 50 голова и заузео треће мjесто на укупној листи стријелаца а ИХФ уврстио га је у идеалну седморку првенства.

”Част ми је што сам изабран међу најбољих седам на турниру, али не значи ми превише та награда, радо бих је мијењао за побjеду над Исландом и бронзану медаљу око врата свих нас. Свакако, да се нисмо међусобно бодрили и цијело првенство одиграли тимски, сигурно ни ја не бих добио ово признање па га зато посвећујем својим саиграчима!”

За генерацију играча рођених 2003. године ово је било поседње такмичење у млађим селекцијама, а својим партијама показали су да су на прагу сениорске репрезентације, а неки су већ имали шансу и да дебитују.

”Дисали смо као једно све ове године колико смо као генерација тренирали и наступали заједно, освојили и прошлогодишњу бронзу на Европском првенству. Надам се да ће што више момака из ове селекције успјети у рукомету и да ћемо заједно и у будућности представљати своју земљу, у А тиму. Ово је посљедње окупљање наше генерације и вјерујем да смо показали да за будућност репрезентације Србије не мора да се брине!”

Милош Кос, како врло често сам наглашава, родио се подно Козаре и из малог мјеста, вредним радом, талентом и посвећеношћу, досегао је мјесто на свјетској мапи рукометних талената. Баш зато, представља узор млађим генерацијама и мотив деци да се баве рукометом.

”Рукомет те учи свему, како на терену тако и ван њега. Научиш како да држиш главу уздигнутом, и у поразу и у побједи. Рукометна пријатељства трају читав живот, што се много пута доказало међу нашим бившим репрезентативцима а вјерујем да ће тако бити и са нама. Волео бих да млађе селекције наставе нашим стопама и да што више деце заволи наш спорт!”
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана