Дубичанин Милош Кос за “Глас Српске”: Прво да уђемо у финале, а онда ћемо о злату

Душан Репија
Дубичанин Милош Кос за “Глас Српске”: Прво да уђемо у финале, а онда ћемо о злату

ГОНДОМАР - Рукометаши Србије до 20 година направили су велики успјех пласманом у полуфинале Европског првенства, а лидер тима Милош Кос за “Глас Српске” каже да немају намјеру да се зауставе на овоме.

Откако је Србија самостална, “орлићи” нису догурали даље, а како играју, било би чудо да не стигну до медаље. Момак из Козарске Дубице, који већ годинама носи игру Извиђача, не жели ништа да обећава, али је свакако велики оптимиста послије стартног ремија против Исланда (28:28) и онда три чисте побједе над Њемачком (33:30), Италијом (34:29) и Шведском (32:27). Посебно бриљантна била је ова посљедња, јер су Скандинавци важили за изразитог фаворита, али су остали потпуно разоружани.

- Нисмо били сврставани међу фаворите, али смо вјеровали да можемо играти са свима. Селектор нас је сјајно припремио, пуни смо самопоуздања, а атмосфера и заједништво су оно што нас красе од првог тренинга. Селектор је свима пронашао одговарајуће позиције и улоге, зато сви дајемо онолико колико можемо. Не бих да причам о титули, али бих волио да о томе причамо послије полуфинала - јасан је Кос.

Посљедње коло другог круга играно је синоћ, али се и прије тога знало да ће Србија са првог мјеста своје групе у бору за медаље. Ривал у полуфиналу јој је поражени из синоћњег окршаја Шпаније и Данске.

- Гледајући ово до сада више нам леже Скандинавци, али нема везе. Ко год да дође, борићемо се и дати све од себе као што то радимо од прве утакмице. Уживамо у игри, способни смо да се прилагодимо ривалу. Врло смо брза екипа, али умијемо да играмо и снажно, спорије ако је то потребно. Заиста је све до сада само како смо пожељети могли. Признајем да се нисмо надали баш оволико добрим играма, али је све резултат великог рада и привржености - наглашава Кос.

Он је до сада најбољи стријелац Србије, пошто је на четири утакмице постигао 25 голова. Посебно је инспирисан био против Њемачке чију је мрежу затресао 11 пута и понио епитет играча утакмице. Иако је дебитант на великим такмичењима уз Матеју и Стефана Додића наметнуо се Ђорђу Теодоровићу као лидер тима.

- Задовољан сам, мада што се каже увијек може и мора боље. Први пут сам на завршници великог такмичења, али познајем момке већ неколико година и сјајно сам се уклопио. Још једном бих истакао колектив и атмосферу у свлачионици - подвукао је Кос.

Признаје млади лијеви бек да је добио “брдо” честитки како из родне Дубице, тако и Извиђача.

- Стварно сви прате наше игре и честитају. Велико хвала свима, а ја се надам да ћу се кући вратити са медаљом. Близу је, али још је нисмо осигурали - поручио је Кос, који је према неким информацијама већ договорио прелазак у Загреб.

Златна дјеца

Селектор “орлића” Ђорђе Теодоровић изговорио је и врло охрабрујуће ријечи за будућност српског рукомета.

- Када су момци овако сложни и квалитетни као људи, а мајстори као играчи, зна се ко побеђује. Зна се да је Србија увек најбоља. Ово што се дешава у Португалији сада није никаква случајност. Ми имамо златну децу, ми имамо рукомет који је врхунски. Треба им само улити самопоуздање, организовати их добро, припремити и за наш рукомет никад нема зиме - нагласио је Теодоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана