Дубичани дочекали рукометаша Милоша Коса

Срна
Foto: Агенције

КОЗАРСКА ДУБИЦА- У Козарској Дубици организован је величанствен дочек за Милоша Коса, рукометаша из ове општине који је са репрезентацијом Србије освојио бронзану медаљу на Европском првенству за играче до 20 година у Португалији.

На Спортском центру “9. јануар” Коса су дочекали бројни суграђани, спортисти и љубитељи спорта, пријатељи из комшилука, они који га знају лично или са спортских терена, како би му одали признање за труд и успјех.

- Иза нас је изванредно првенство, направили смо огроман успјех, након 17 година коначно донијели медаљу Србији у рукомету и пресрећни смо - рекао је Кос новинарима.

Он је истакао да је атмосфера у екипи од почетка била добра и да су сви давали максимум из тренинга у тренинг, из утакмице у утакмицу.

Иако је био један од носилаца игре, најбољи стријелац у утакмици за треће мјесто и четврти на првенству, сам то не истиче, него тврди да су сви у екипи једнако заслужни за постигнути успјех.

- Као и сваком играчу, и мени је сан да обучем дрес сениорске репрезентације Србије - нагласио је Кос, који је на наговор млађег брата са осам година заиграо рукомет и од тада ниже само успјехе.

Рукометаши су му и брат и сестра, што и није чудо јер им је мајка Биљана била врсна рукометашица, дугогодишња првотимка, а потом и тренер у Женском рукометном клубу “Кнежопољка” Козарска Дубица.

Организатори синоћњег дочека за Милоша Коса били су рукометни клубови “Козара” и “Кнежопољка”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана