Дубаи креће по Евролигу, Абу Даби "нациљао" НБА

B92
Foto: NBA

Кошаркашка репрезентација САД одиграће овог љета у Абу Дабију две утакмице у склопу припрема за Свјетско првенство на Филипинима, у Јапану и Индонезији.

Кошаркашки савез САД објавио је споразум са Одељењем за културу и туризам Абу Дабија, а као дио тог договора САД ће тамо довести Њемачку и Грчку за утакмице које ће се играти у августу.

Ту није крај, како преноси Брајан Виндхорст, новинар ЕСПН-а, фонд Абу Дабија је заинтересован да инвестира у један од НБА тимова. Подсјетимо, власници тимова су у децембру одобрили страним фондовима да се укључе у мањинско власништво тимова (до 20 одсто).

Ријеч је о фонду који на своје име посједује богатство у вриједности од 280 милијарди долара, а управо би током ове посјете селекције САД могао да буде направљен кључни помак

Када је ријеч о утакмицама, селекција САД играће против Грчке 18. августа, а два дана касније против Њемачке. Грчка и Њемачка играће 19. августа.

Савез ће на лето објавити списак играча за припреме за Свјетско првенство, пре него што се екипа окупи у Лос Анђелесу под вођством селектора Стива Кера и његових помоћника.

Свјетско првенство одржаће се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Селекција САД одиграће све утакмице у Манили.

Жријеб за Свјетско првенство одржаће се 29. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана