Другу сезону заредом Игокеа игра бараж за другу рунду Лиге шампиона

 Милан Зубовић
Другу сезону заредом Игокеа игра бараж за другу рунду Лиге шампиона

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее играће против Хапоел Холона у баражу за попуну топ 16 фазе Лиге шампиона.

Први меч на распореду је 3. или 4. јануара у Израелу, реванш седам дана касније у Лакташима, а евентуална мајсторица такође у Израелу 17. или 18. јануара. Поразом од Бахчешехира резултатом 72:77 у посљедњем, шестом колу групе Д изабраници Драгана Бајића заузели су треће мјесто у групи са по три побједе и пораза, што им је за противника донијело другопласирану екипу групе Ц која је актуелни шампион Израела. Гости су меч преломили у своју корист током посљедњих пет минута сусрета, када је до изражаја дошла њихова дужа клупа. За домаћи тим дебитовао је Ненад Неранџић који је прије неколико дана стигао из ФМП-а.

- Честитке Бахчешехиру на побједи. Пораз никада не прија, како мени, тако ни мом тиму. Имали смо добру шансу да ову утакмицу добијемо и да имамо предност домаћег терена у баражу. Међутим, знао сам да играмо против озбиљне екипе. Ове сезоне уложили су велика средства и имају одличне играче. Била је ово тешка и исцрпљујућа утакмица, која је захтијевала огромну потрошњу. Мој тим у овом моменту, из разних разлога као што су болести Реја и Крафорда, одсуство Марића и још неких играча, није у стању да изнесе један такав меч - рекао је Бајић.

И поред пораза, тренер екипе из Републике Српске није незадовољан оствареним.

- Могу да будем задовољан већим дијелом меча. Момци су показали вољни моменат. Играли смо добру одбрану на Смиту, Блажичу и Бутсијелу, али су превагу донијели турски играчи који су одиграли квалитетно, можда и изнад њихових могућности. У посљедњем мечу у првенству против Коњаспора били су у минусу и исто су турски играчи донијели превагу. Прво полувријеме било је коректно и испоштовани су задаци који су стављени пред играче. Међутим, у другом дијелу се осјетио пад, поготово у офанзивном дијелу. Имали смо четири-пет изгубљених лопти у трећој четвртини, што је Бахчешехир знао казнити, поготово у стању у каквом се налазимо, било је тешко да се вратимо - казао је Бајић.

Резимирао је досадашњи учинак у Лиги шампиона, гдје је његова екипа остварила три побједе у групној фази као што је то био случај у претходне двије сезоне овог такмичења.

- Гледајући све околности, и ове сезоне направили смо добар резултат и остварили три побједе у групи. Рекао сам момцима да ово није крај и овдје не завршавамо. Само се молим да будемо здрави и у добром тренажном процесу. Нећемо се предати иако немамо предност домаћег терена. Сви имамо огромну жељу да се пласирамо у топ 16. Кад смо здрави и у добром тренингу, са овим тимом се никога не плашим - нагласио је Бајић.

Игокеа ће у недјељу од 18.30 часова угостити Партизан у АБА лиги.

- Морамо се окренути наредном мечу против Партизана. Само да нам драги Бог да да будемо здрави и да можемо тренирати коначно пет на пет, јер без тога је тешко тражити добру форму и енергију за утакмице - истакао је Бајић.

Осам клубова изборило је директан пласман у топ 16 фазу, гдје ће у групи И играти Стразбур и Хапоел Јерусалим, у групи Ј Телеком Бон и Манреса, у групи К Галатасарај и Уникаха и у групи Л Билбао и Тенерифе. Бараж ће играти Мурсија - Каршијака, АЕК - Тофаш, Хапоел Холон - Игокеа, Бахчешехир - Остенде, Лудвигзбург - Лимож, Бенфика - Дарушафака, Дижон - Перистери те Ритас - ПАОК.

Група Д

1. Билбао   6        4        2        477:425      10

2. Бахчешехир    6        3        3        437:470      9

3. Игокеа    6        3        3        467:456      9

4. Нимбурк          6        2        4        437:467      8

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана