Други пехар за Бијељинце и Гачанке

Г.С.
Други пехар за Бијељинце и Гачанке

ОРАШЈЕ – Одбојкаши Радника одбранили су пехар намијењен побједнику Купа БиХ. Изабраници Владимира Милићевића у финалној представи у Орашју савладали су екипу “Меџик Ајс” из Домаљевца са 3:1 (25:17, 29:27, 18:25, 28:26). Репрезентативни средњи блокер Милош Поповић, који је био је један од најбољих у свом тиму, није крио задовољство послије одбрањеног трофеја.

- Одиграли смо праву, мушку утакмицу против великог ривала и заслужено одбранили пехар намијењен побједнику Купа. Поносан сам на моје саиграче, показали смо свима какав смо тим. Хвала нашим сјајним навијачима који су дошли да нас подрже. Значили су нам у најтежим моментима, поготово када се ломило на крају сетова. Још нешто, на најбољи могући начин реванширали смо се домаћој екипи за два првенствена пораза у шампионату и сада се окрећемо завршници истог. Желимо одбранити и наслов шампиона, то је сљедећи циљ – истакао је Поповић.

Други пут у историји и одбојкашице Гацка су пригрлиле трофеј у Куп БиХ. Изабранице Саше Слијепчевића су у финалу у Орашју савладале екипу Бимал Јединства са 3:1 (25:13, 25:23, 16:25, 25:26). Овим тријумфом настављена је доминација тима из Гацка. Прошле сезоне, Гачанке су освојиле историјску титулу шампиона БиХ, а сада су након 10 година у клупске витрине вратиле трофеј намијењен побједнику најмасовнијег такмичења у БиХ. Ове сезоне, Гацко је већ освојило и Куп Републике Српске. Тренер Слијепчевић био је поносан на своје изабранице.

- Ово је велики успјех за нас, поготово ако се зна да смо у посљедњих десет година други пут освојили Куп БиХ. Била је ово утакмица у којој смо први сет добили без проблема, у другом знатно теже дошли до предности, а у трећем је дошло до пада у игри. Ипак, у тим тренуцима показали смо оно што имају велике екипе, ствари су дошле на своје мјесто и на крају смо сасвим заслужено стигли до побједе и трофеја у Купу – рекао је Слијепчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана