Други најтежи пораз рукометаша Борца у историји за прст на чело

Дејан Кондић
Други најтежи пораз рукометаша Борца у историји за прст на чело

РИБНИЦА - Рукометаши Борца доживјели су други најтежи пораз у клупској историји, пошто су у словеначкој Рибници у првом мечу другог кола ЕХФ Европског купа поражени од истоимене екипе са 19:40.

Шамар од којег бриде образи. Нешто што клуб који је некада био првак Европе и освајач ИХФ купа себи није смио дозволити. Другопласирани тим шампионата Словеније декласирао је Борчеву млађарију, тако да ће реванш у Бањалуци 6. новембра бити пука формалност за Рибницу. “Црвено-плави” још једну бламажу не би смјели дозволити, међутим, како сада ствари стоје тешко ће избјећи још један убједљив пораз у “Борику”. Шеф струке Бањалучана Мирко Микић био је веома разочаран послије утакмице и најавио да ће клуб морати довести појачања.

- Кудикамо јача и озбиљнија екипа су од нас, то сам говорио без обзира на повреде. Једноставно, имају и главу и реп, по два играча на свакој позицији и честитам им на убједљивој побједи. Играли смо лоше без обзира на повреде и њихову снагу. Нисмо одговорили онолико колико смо могли и колико је требало. Ништа, наставља се лоша серија на коју ћемо морати на неки начин да поправимо. Трудим се да пронађем ријечи да будем благ, али ово је једноставно било веома лоше да не будем нешто грубљи. Пред нама је мукотрпан период рада, поправљања грешака и стрпљивог чекања да нам се врате повријеђени играчи. Очигледно је да ћемо морати покушати довести неколико играча, јер овако више не иде - истакао је Микић.

Његов тим је само у првом полувремену утакмице направио чак 13 техничких грешака. Играчи истичу да су они једини кривци за дебакл. Десни бек Амар Грачић био је веома самокритичан.

- Видите, истина је да нам недостаје много играча и да су они боља, квалитетнија екипа али начин на који ми играмо, први ја, а онда и остали саиграчи јесте неприхватљив. Једноставно не можемо овако. Можда нам је требало да нам неко овако очита лекцију, да нас добије 20 разлике како би схватили да морамо боље. Константно тражимо неке кривце, оправдања у повредама. Тренер је одрадио врхунски анализу све нам је рекао, али ми нисмо испоштовали. Слиједи дуга анализа нас играча да видимо зашто не играмо како треба и шта је било. Ово је крајње вријеме да се пробудимо и да у недјељу покажемо да ли можемо боље да играмо - поручио је Грачић.

Памти се Запорожје и Вуја

Најубједљивији пораз Борац је доживио 2013. године у мечу Лиге шампиона против украјинског Мотор Запорожја (40:18). Претходне сезоне у овом истом Европском купу тадашњи тренер Бањалучана Веселин Вујовић је у дворани “Борик” остварио, до дуела са Рибницом, други негативни клупски рекорд у Европи (16:32), што је уједно био и најгори резултат у каријери прослављеног стручњака. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана