Други дио рукометне лиге БиХ почео изненађењем: Херцеговина се не предаје

Г.С.
Други дио рукометне лиге БиХ почео изненађењем: Херцеговина се не предаје

БАЊАЛУКА - Изненађење у Невесињу и тежак тријумф Борца у Завидовићима обиљежили су старт другог дијела сезоне у рукометном првенству БиХ.

Сјајни Амер Шахиновић је са 11 голова водио Херцеговину до побједе над јесењим шампионом Грачаницом 34:31. Екипа из Невесиња је у овом дуелу пружила максимум, а сви играчи који су добили шансу дали су допринос великој побједи која их враћа у борбу за опстанак. Иначе млади голман Михајло Вујадиновић се два пута уписао у стријелце.

- Прије свега бих рекао да смо ову утакмицу побиједили тимски. Заиста смо сви били као један. Читав тим је дао максимум, а имали смо велику подршку наших навијача. Од старта смо кренули тврдо са жељом да покажемо да иако нам је у госте дошао јесењи првак БиХ сјајна екипа Грачанице да можемо да славимо. Одиграли смо одличан меч, дали максимум у овом тренутку и сваки од нас који је ушао у игру био је на висини задатка. Као што нам је и рекао тренер Амар Чавчић ако желимо да побиједимо сви морамо бити прави, иначе ако само један подбаци, имаћемо проблема. Ријешили смо прво полувријеме у нашу корист и наставили јаче у другом дијелу ношени великом подршком публике. Атмосфера је била сјајна. Грачаница је заиста ривал за респект и имам велико поштовање према њима, али смо их надиграли у сваком сегменту и показали да можемо побиједити свакога у нашој дворани, нашем пркосном и поносном Невесињу и да нас нико не отписује, јер тек предстоји борба за опстанак - истакао је Војислав Чабрило.

Борац је на гостовању побиједио Кривају након драме 29:28. Бањалучани су успјели да се врате два пута из минус три у другом дијелу, а на крају је погодио Андреј Климавец за тријумф. Управо је он био најефикаснији са седам голова колико је дао и Недим Хаџић, док је код Криваје Елмас Авдић имао такође седам голова.

- Очекивали смо једну овако тешку утакмицу као што је и досад била у Завидовићима. Тешко је добити Кривају. Сматрам да је бољи ривал побиједио иако морам напоменути да смо имали и среће на крају. За нас је ово веома важан тријумф којим остајемо у борби за прво мјесто. Идемо ка том циљу и сигурно да идемо утакмицу по утакмицу. Слиједе нам још већа искушења и треба да наставимо са добрим радом и покушамо да остваримо наше циљеве - истакао је Хаџић.

Резултати

Премијер лига БиХ, 14. коло: Криваја - Борац 28:29, Херцеговина - Грачаница 34:31, Маглај - Извиђач 30:40, Коњух - Горажде 35:31, одгођено Вогошћа - Чапљина, Слобода - Слога. Пласман: Извиђач 22, Грачаница 21, Борац 19, Вогошћа 15, Криваја 14, Коњух 13, Слобода 12, Леотар 12, Слога 11, Маглај 10, Херцеговина 8, Горажде 7, Чапљина 0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана