Дринић: “Славија” ће бити јача него икад

Г.С.
Дринић: “Славија” ће бити јача него икад

БАЊАЛУКА - У протеклом периоду Град Бањалука је много улагао у спорт и резултати су и те како видљиви.

Рекао сарадник за привредну и регионалну сарадњу  у Кабинету градоначелника Небојша Дринић.

- Бањалука воли спорт и желимо да његујемо традицију коју наш град има, али и да стварамо боље услове за нове генерације и све који се баве спортом. Око два милиона и 800 хиљада је уложено у спорт кроз ресорно одјељење, гдје смо на различите начине и кроз различите програме помагали спортске организације и спортисте.Организовали смо Академију талената, обуку пливања за ученике основних школа. Градимо и дворану на Лаушу, рекао је Дринић.

Када је ријеч о крупним инвестицијама, навео је значајну изградњу мултифункционалног објекта за потребе ФК „Напријед”, пројекат на који је,каже, изузетно поносан.

- Око 150 малишана тренутно тренира у ФК “Напријед”, а просторије које градимо су им биле заиста потребне. Жељели смо да им обезбиједимо боље услове за рад. Овај пројекат је пун погодак који је наишао на подршку јавности, казао је Дринић.

Осврнуо се и на тренутно стање у Боксерском клубу „Славија” у којем је члан Управног одбора.

-Ми овај клуб, који је надалеко препознатљив у региону, желимо да вратимо тамо гдје и припада. Постоје људи који су учествовали у раду „Славије” и ми желимо да их уважимо, али не желимо да они воде клуб. Сматрам да нису адекватни за то, јер су овај клуб довели у ситуацију у којој се сада налази. Наша жеља је да га оживимо, омасовимо, да уложимо средства како би боксери имали адекватне услове за тренинг – закључио је  Небојша Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана