Дринић отворио Међународно картинг такмичење: Бањалука поново центар региона

ГС
Дринић отворио Међународно картинг такмичење: Бањалука поново центар региона

БАЊАЛУКА - Ауто-картинг клуб (АКК) „Бањалука“, под покровитељством Града Бањалука организовао је данас Међународно картинг такмичење Награда Бањалуке 2024 у Залужанима.

Одржане су трке за Отворено првенство Републике Српске у картингу, Национални шампионат Србије  и Отворено првенство региона, а осим домаћих, такмичили су се клубови из Србије, Хрватске и Словеније.

Такмичење је отворио народни посланик  и пријатељ АКК Небојша Дринић који је поручио да је Бањалука поново показала да је град спорта.

-Бањалука је данас центар региона. Напомињем да се ова трка одржава уназад неколико година и да су први пут градске власти препознале значај и важност овог спорта и стале уз АКК „Бањалука“ – истакао је Дринић.

Истакао је да је Бањалука постала епицентар спортских дешавања у Републици Српској, те да Град Бањалука подржава картинг клуб и све спортске клубове удружења и ентузијасте који су наши амбасадори у свијету.

Предсједник АКК „Бањалука“ Радомир Радукић, на чију је иницијативу организовано ово такмичење, захвалио је градској администрацији на челу са градоначелником Драшком Станивуковићем на подршци.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана