Дрим-тим талената: Mozzart наставља да стипендира младе спортисте

Mozzart
Дрим-тим талената: Mozzart наставља да стипендира младе спортисте

Акцијом „Стипендирање талената”, регионални лидер у приређивању игара на срећу подржава младе и перспективне широм БиХ, а ову важну мисију наставиће и у наредном периоду. У 2023. години, подршку компаније Mozzart добили су Лана Пудар, Аффан Смајић, Теа Ковачевић, Харис Еминовић и Канита Брка, који су својим резултатима, вриједним радом и огромним трудом показали да су будућност наше земље.

Уз подршку регионалног лидера у приређивању игара на срећу, најбоља бх. пливачица Лана Пудар освојила је бројна одличја у протеклих годину дана. Постала је првакиња свијета на 100 метара делфин на Свјетском јуниорском првенству у Израелу. Освојила је четврто мјесто у трци на 200 метара делфин на Свјетском првенству у јапанској Фукуоки. Окитила се бронзом у дисциплини 200 метара делфин на Свјетском купу у Берлину. На Европском првенству у Београду узела је злато у све три дисциплине у стилу делфин и поставивши у свакој нови рекорд европских јуниорских првенстава…

Лана је наставила да ниже сјајне резултате, а компанија Mozzart јој је продужила уговор о стипендирању и дала додатни вјетар у леђа на Свјетском првенству у воденим спортовима у Дохи гдје се тренутно такмичи.

Од када је постао Mozzartов стипендиста, Аффан Смајић подигао је пехаре за најбољег страног такмичара у Сомбору и за најбољег домаћег рвача у Сарајеву. На Међународним такмичењима у земљи, региону и Европи освајао је бројне медаље.

Аффан у наредном периоду планира да настави вриједно да тренира како би био спреман за Куп града Сарајева у априлу, затим и за борбе на међународним такмичењима у Београду и Задру.

Успјешна млада тенисерка Теа Ковачевић такође је протеклих годину дана поносно бранила титулу Mozzart стипендисте. Ова компанија била јој је снажан вјетар у леђа, па је постала побједница свих Мастерс државних првенстава и прва на ранг листама тениског савеза БиХ у У14 и У16 категоријама. Теа је врхунски играла мечеве на међународним турнирима, па је освојила чувени Литтле Мо, Флорида САД  и чак 18 међународних Теннис Еуропе турнира у У14 и У16, у сингл и дубл категорији. Судећи по овим резултатима, уз праву подршку, пред њом је свијетла будућност.

 

Сјајна перспектива је и испред младе бацачице кугле Каните Брка. Уз подршку Mozzartа, прошле године постала је пети пут узастопно првакиња БиХ у категорији пионирки. На Међународном атлетском митингу за младе јуниорке освојила је прво мјесто са новим личним рекордом и оборила клупски рекорд за млађе јуниорке стар 40 година. Годину је завршила побједом на Међународном митингу будућих шампиона у Београду гдје је уједно постигла и лични рекорд.            

У предстојећој сезони планира објединити титулу првакиње БиХ у категорији пионирки и дјевојчица, заблистати на међународним митинзима у Сплиту и Београду и испунити норму за међународна такмичења.

 

Велике планове има и парастонотенистер Харис Еминовић. Од када се уписао на листу Mozzartових стипендиста, освојио је Државно првенство и Куп БиХ, прва мјеста на Пирамида купу и Међународном турниру у Бањалуци, бронзе на Свјетском купу у Подгорици и Чешкој, те дупло злато на Међународном турниру у Подгорици. Уласком у топ осам на Европском првенству у Шефилду у Великој Британији остварио је до сада највећи успјех у историји БиХ.

Највећи циљ ове године му је пласман на Параолимпијске игре у Паризу, а Mozzart ће и тада бити уз њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана