Драшко Ненадић за “Глас”: Себе сам изненадио повратком у Звезду

Дејан Кондић
Драшко Ненадић за “Глас”: Себе сам изненадио повратком у Звезду

БАЊАЛУКА - Гости Борца и Бањалуке два дана били су рукометаши Црвене звезде. “Црвено-плави” и “црвено-бијели” одиграли су двије пријатељске утакмице. Прва је завршена без побједника 27:27, док је у другој домаћин славио са 31:28.

Београђане је на терену у првом сусрету предводио капитен Драшко Ненадић. Одлични лијеви бек у редове тима са “Маракане” вратио се прије непуне двије године. У разговору за “Глас Српске” истиче да је поносан што послије оца Велибора и брата Петра и он са траком око руке предводи вољени клуб.

- Велика је то привилегија и обавеза да и на терену и ван њега покажем млађима како се односи према грбу и клубу. Наследио сам тату и брата. Сад сам ја капитен, тако да - јако лепа ствар. Када сам се вратио у Звезду негде сам и сам себе изненадио. Међутим, поклопиле су се клупске и моје личне амбиције. Драго ми је што се нисам вратио као стар играч, већ као неко ко може да помогне и у нападу и у одбрани. За Петра то није реално, а ћале (Велибор) све прати - истакао је Ненадић.

Двије утакмице у “Борику” против Борца добро ће доћи Ненадићу и друштву да се спреме за предстојећу сезону.

- И прошле године смо играли две пријатељске утакмице против Борца. Мислим да су Бањалучани одличан ривал. Сигуран сам да ће и њима и нама добро доћи ова два меча. Што се тиче екипе, имамо доста млађи састав - рекао је Ненадић.

“Црвено-бијели”, како тврди њихов капитен, у сезону ће ући без неког великог императива.

- Не треба да постављамо неке велике циљеве, већ да идемо од утакмице до утакмице и да растемо, односно користимо сваку прилику за победу. Лично желим да победим сваки меч, уколико се укаже прилика да се боримо за плеј-оф, борићемо се - поручио је Ненадић.

Искусни бек иза себе има богату каријеру. Поред Србије, играо је у Шпанији, Њемачкој, Словенији и Данској. Истиче да је Бундеслига далеко изнад свих осталих.

- Немачка лига је јако тешка, са свим тим гостовањима. Играју се сваки трећи дан утакмице, још ако сте у Европи онда је то скроз луд ритам. Припреме крећу много раније, тако да нема времена да се човек поштено одмори, али кад си у том ритму, ипак је то нешто величанствено - закључио је Ненадић.

Увијек ту за репрезентацију

Ненадић је повремени репрезентативац Србије. Наступао је за “орлове” на Европском првенству 2014. у Данској и Свјетском првенству 2019. године у Данској и Њемачкој.

- Остаје жал што нисам постигао нешто са репрезентацијом, али увек сам ту да се одазовем ако селектор позове - рекао је Ненадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана