Драшко Маџар, директор БЛ волеја за “Глас Српске”: Додик подржао Балкански куп

Дејан Кондић
Драшко Маџар, директор БЛ волеја за “Глас Српске”: Додик подржао Балкански куп

БАЊАЛУКА - Љубитељи одбојке у Бањалуци уживаће од сриједе до недјеље у дворани “Борик” у истинском спектаклу. У том периоду град на Врбасу биће домаћин Балканског купа за жене, који ће организовати БЛ волеј.

Списак учесника гарантује добру игру под сводовима бањалучког “храма спорта” и Бањалучани ће уживо моћи да гледају међусобне окршаје пет екипа, а то су ПТТ Спор Анкара (Турска), Работнички Скопље (Сјеверна Македонија), Партизан (Србија), Динамо Букурешт (Румунија) и домаћин. Спортски директор БЛ волеја Драшко Маџар истакао је за “Глас Српске” да су челници града и државе стали иза ове приче.

- Морам нагласити да смо посебно задовољни што је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик прихватио позив нашег почасног предсједника Милана Торбице да буде покровитељ турнира и предсједник Организационог одбора. Веома смо захвални и Градској управи са градоначелником Драшком Станивуковићем на челу, који је већ предузео конкретне кораке на подршци овом такмичењу и град Бањалука је заиста стао иза ове лијепе спортске приче - открио је Маџар.

Први оперативац Бањалучанки очекује добру посјећеност турнира и сјајну одбојку, те додаје да је БВА куп значајан не само са спортског, већ и туристичког становишта.

- Прије свега морам да истакнем да смо заиста поносни што нам је указана част да једно овакво такмичење организујемо у нашем граду, добивши предност испред осталих кандидата. Бањалука и Република Српска су заслужиле један овакав спортски спектакл и ми чинимо све што је у нашој моћи да тако и буде. Спремно дочекујемо прве госте и почетак турнира. Ово је велики логистички подухват и много људи је укључено у реализацију, јер вјерујте да није нимало лако само смјестити више од 100 гостију у Бањалуку, а камоли организовати све како би турнир протекао на врхунском нивоу, који се може видјети на највећим такмичењима. Наша жеља је да испунимо дворану “Борик” и циљ нам је да што више бањалучких дјевојчица које се баве одбојком дођу на трибине и виде одличне екипе на дјелу, и да им то буде мотив више да наставе да се баве овим сјајним спортом - рекао је Маџар.

Домаћин без императива

Када је такмичарски дио у питању, највећи фаворит да понесе титулу побједника Балканског купа је турски ПТТ, а Маџар истиче да домаћи састав нема императив резултата.

- ПТТ Спор је озбиљна одбојкашка организација која располаже великим буџетом, то их чини фаворитом број један. Ми смо нешто млађи него прошле сезоне, али костур екипе је задржан и сигуран сам да су дјевојке жељне доказивања и игре пред својом публиком. Резултатски императив немамо, али даћемо све од себе - рекао је Маџар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана