Драма на стадиону у Бањалуци, суткиња спасила живот фудбалерки

ГС
Foto: Архива/Aгенције

Током сусрета који је за викенд одигран у Бањој Луци између женских тимова Борца и Фортуне из Живиница, играчица гостујуће екипе Селма Мешановић добила је тежак ударац у врат и била је животно угрожена, но брзом реакцијом помоћне суткиње Мериме Тановић Чамо избјегнута је трагедија.

Наравно, у драматичној ситуацији која је настала током једног од заосталих фудбалских мечева женских тимова у Премијер лиги БиХ, реаговали су, и уз то значајно помогли, и остали који су били присутни, но ово је прича о Мерими, “службеном лицу” с утакмице и у приватном животу магистру логопедије која је знање о и у медицини примијенила у ситуацији која живот значи, а траје неколико секунди.

– Божија воља и одређење, на сву срећу добро се завршило – каже Мерима на након што смо јој честитали на јуначком дјелу.

У разговору за Кликс, описала је шта се десило на терену и на који начин је реаговала након што је схватила да ситуација није безазлена, а како и сама каже, била је то сцена у којој је немогуће остати нијем.

– Након једног дуела, који нама свима на први поглед није изгледао озбиљно, гостујућа играчица је остала лежати на поду. Ја сам била на другој страни и мени то није изгледало озбиљно, али када су остале играчице домаће екипе и њене саиграчице дотрчале до ње, почеле су вриштати и настала је једна заиста ружна и страшна сцена. Када сам видјела да је утрчала физиотерапеуткиња домаће екипе, по њеној реакцији сам видјела да је потребна додатна помоћ и онда сам и ја дотрчала – каже нам Мерима и наставља:

– Будући да сам неко ко је завршио Средњу медицинску школу и имам звање медицинског техничара, а по тренутној професији сам магистар логопедије, имам дотицаја и даље с медицинском струком, видјела сам да је дошло до гушења јер је ударац био у предјелу врата. Играчица је била помодрила у предјелу главе, а тијело је било у потпуности укочено. Била је то сцена коју није било лијепо видјети, ни мени, али ни било коме на стадиону. Све је трајало неколико минута, возило хитне помоћи је стигло јако брзо јер су на сву срећу и они били на стадиону те су такође пружили важну помоћ. Играчица није могла наставити сусрет те је затражила додатну љекарску помоћ. Након утакмице сам је контактирала те ми је рекла да се осјећа добро, али да ће свакако услиједити период паузе. –

За крај је додала како Селми Мешановић жели што је могуће бржи опоравак те да се нада да ће је у другој полусезони видјети опет на терену.

– Била је животно угрожена, могло је доћи до гушења јер је вилица била у потпуности укочена, цијело тијело је било у грчу. Претпостављам да је добила ударац у предјелу врата и гркљана, због чега је дошло до гушења. Хвала Богу, све се завршило добро. Селми желим што је могуће бржи опоравак и повратак на зелени терен – каже ова хероина.

Мерима Тановић Чамо члан је Фудбалског савеза Босне и Херцеговине од 1. јануара 2016. године и иако је на споменутом мечу имала улогу помоћне суткиње, у “систему” је регистрована као главна суткиња, представница Фудбалског савеза Херцеговачко-неретванског кантона.

У БиХ “правду је дијелила” на више од 200 утакмица, почевши од најмлађих селекција па све до Премијер лиге БиХ, у којој данас суди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана