Драго Каралић окупио екипу Орлова и започео припреме: Нема притиска, само обавеза

Милан Зубовић
Драго Каралић окупио екипу Орлова и започео припреме: Нема притиска, само обавеза

БАЊАЛУКА - Нови тренер Орлова Драго Каралић обавио је прозивку кошаркашица и одрадио први тренинг пред нову сезону која ће, сходно најавама, донијети много више узбуђења, него је то раније био случај.

Искусни стручњак преузео је кормило бањалучког тима од Весне Џувер и прихватио се посла, а олакшавајућу околност представља чињеница да је већина екипе остала на окупу тако да се дјевојке изузетно добро познају међусобно, док с друге стране и он добро познаје њих јер је претходних сезона водио градског ривала Млади Крајишник.

- Пред нама је период у којем морамо убрзано радити јер нас чекају контролне утакмице половином мјесеца које смо морали да закажемо да бисмо што прије дошли до неке игре па ћемо наредних дана бити у убрзаном ритму рада. Дјевојке су имале мини-програм припрема које је требало саме да одраде током паузе и биле су свјесне да је то неопходно да би ушле у ове тренинге и да бисмо могли да скратимо тај улазећи дио у те тренинге и већ од краја седмице кренемо са контакт-игром и са неким стварима које нам побољшавају игру - изјавио је Каралић за “Глас Српске”.

Остала је већина екипе и добро се познају што је велики плус.

- Нова играчица је Драгана Домузин која је у екипи била прије двије сезоне тако да се добро познају и видим да између њих влада добра атмосфера која је остала од прошле сезоне. Сад то морамо да надоградимо, да будемо максимално ангажовани и спремни на тренинзима, као и припремама за утакмице те саме мечеве. Надам се да ћемо истрајати на томе када ће вољни момент и жеља дати боље сегменте игре- рекао је Каралић.

Не брине га много чињеница да је екипа прошле сезоне сва такмичења на домаћем плану завршила без пораза док зна да ће на регионалном плану бити много теже гдје ће им противници бити Загреб, Рагуса, Трешњевка, Цеље, Партизан, Монтана, Берое и Будућност. Прву утакмицу у ЊАБА лиги одиграће 9. октобра на свом терену против Цеља.

- Нема тог притиска само обавеза да одбранимо све трофеје, Куп Републике Српске, Куп и првенство БиХ. ЊАБА лига биће много квалитетнија идуће сезоне. Има више клубова па ће бити више утакмица, а сви су се много појачали па морамо бити добро спремни и добро мобилни да бисмо све то изнијели. Циљ нам је да дођемо до завршнице, односно Фајнал фора и зато нам је потребан квалитет, али и квантитет јер ће сезона бити дуга и напорна - истакао је Каралић.

Састав екипе
Тренеру Каралићу асистент ће бити Лука Чуковић који је ту функцију имао и прошле сезоне, а за екипу ће играти Александра Мужевић, Ана Павловић, Хана Предојевић, Јана Предојевић, Марија Дамјановић, Сафија Ли, Марија Вулић, Данијела Митровић, Драгана Домузин, Милица Игњатић, Горана Марјановић, Милица Боснић и Александра Лековић.
- За сада појачања у овом дијелу припрема неће бити иако је управа у преговорима са неким играчицама - навео је Каралић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана