Драгана Свитлица, тренер Орлова: Показали смо зрелост у финалу

Дарко Драгичевић
Драгана Свитлица, тренер Орлова: Показали смо зрелост у финалу

БАЊАЛУКА - Доминација бањалучких Орлова се наставља. Након освајања Купа Републике Српске екипа Драгане Свитлице је одбранила трофеј и у Купу БиХ.

Бањалучанке су тако освојиле трећи везани трофеј у овом такмичењу, те показале да су без премца. У полуфиналу су савладале Козару 72:51, много лакше него у финалу Купа Српске, да би затим у борби за трофеј биле боље од домаћина Бановића резултатом 62:49.

Тренер Драгана Свитлица је презадовољна због освојеног пехара који ће много значити екипи.

- Остварили смо наш други циљ у сезони - освајање Купа БиХ. Показали смо да добро радимо током ове сезоне, за што смо награђени пехаром. Ова млада екипа је на финалном турниру показала смиреност у кључним моментима и зрелост током обје утакмице. Напредак је очигледан и то може само да нас радује. Сигурно да ће нам трофеј пуно значити пред искушења која слиједе у првенству БиХ и да ће нам донијети додатно самопоуздање - поручила је Свитлица.

Орлови су на финалном турниру остварили двије убједљиве побједе и начин на који су одиграли финални турнир у Бановићима може да радује стручни штаб.

- Одиграле смо сјајно финале. Похвалила бих публику, Бановићи су били одличан домаћин и имали су велику подршку са трибина, али су моје дјевојке одиграле квалитетно и издржале су тај притисак.  Успјеле су да контролишу меч на жељени начин и да одиграју двије квалитетне утакмице и заслужено дођу до пехара - казала је Свитлица.

Бањалучанкама сад слиједи борба за још један трофеј - титулу шампиона БиХ, чиме би комплетирале серију успјеха у овој сезони. Тренутно су без пораза у такмичењу, али се ривали појачавају за завршницу, тако да се очекује велика борба.

- Видјела сам да се екипа Лавови појачала, а вјерујем да ће и остали тимови то урадити до плеј-офа. Наравно, све екипе које се буду пласирале у завршницу имаће исти циљ, а то је да освоје титулу шампиона, а то ћемо покушати и ми. Имамо максималан учинак у првенству, а пред нама је заиста паклен распоред. Након двије утакмице на финалном турниру Купа имамо два меча у два дана у WABA лиги, затим домаће првенство па опет ЊАБА - додала је Свитлица.

Бањалучанке су једино остале без шанси да се пласирају на завршни турнир регионалне лиге, али желе да одиграју што боље преостале мечеве у овом такмичењу.

Два меча у Подгорици

Кошаркашице Орлова нису имале времена ни да прославе освајање Купа БиХ на прави начин јер им већ слиједе два дуела у ЊАБА лиги. Наиме, Бањалучанке ће 8. и 9. марта гостовати у Подгорици, гдје ће одмјерити снаге са тимом Будућности. Први меч је у сриједу од 18, а други дан касније од 17 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана