Драгана Свитлица поносна због освајања Купа Републике Српске: Награда за уложени труд

Милан Зубовић
Драгана Свитлица поносна због освајања Купа Републике Српске: Награда за уложени труд

БАЊАЛУКА - Пету годину заредом пехар Купа Републике Српске не мијења власника и краси витрине Орлова.

У јубиларном, 30. финалу бањалучки тим стигао ­је до свог петог трофеја укупно након побједе против Козаре резултатом 80:71. Велика борба виђена је у дворани “Обилићево”, а мало је недостајало да пехар заврши у Градишци јер су изабранице Михајла Тривуновића опасно пријетиле, у једном тренутку чак и биле у предности.

- Освајањем Купа остварили смо један од првих циљева у сезони те представља награду за уложени труд, док уједно даје вјетар у леђа за наставак сезоне - изјавила је тренер Орлова Драгана Свитлица.

Нагласила је да су обје екипе приредиле спектакл те се срчано бориле за трофеј.

- Оба тима била су јако мотивисана да дођу до пехара и знали смо да је Козара растерећена јер је пласманом у финале направила огроман успјех те није имала шта да изгуби. Дали су свој максимум, играли до посљедње секунде баш као и ми, а ми смо им својом нервозом дали прилику да дођу до побједе. Имали смо мали притисак јер је много теже бранити пехар него га нападати, али смо се, на срећу, сабрали на вријеме, тако да сам задовољна приказаним. Ово је велико искуство за мој млади тим који расте сваком утакмицом - истакла је Свитлица.

Јунак финала је плејмејкер Орлова Марина Ристић која је стисла зубе и заиграла у финалу након смртног случаја у породици те меч завршила са 15 поена и десет асистенција. Пратиле су је Хана Предојевић са 14 поена и осам скокова и Јелена Тадић са 13 поена. На другој страни бивша “орлица” Наташа Шобот убацила је 20 поена, а Звјездана Гагић 15.

- Марина је одиграла свих 40 минута и успјела је да изнесе сав терет на леђима. Све похвале за њу - рекла је Свитлица.

Ове сриједе Бањалучанке очекује сусрет WABA Суперлиге са Монтаном на домаћем паркету.

- Ритам је изазован, али се никад не предајемо унапријед. Идемо по нову побједу у WABA лиги - закључила је Свитлица.

Куп БиХ

Финални турнир Купа БиХ требало би да буде одржан 3. и 4. марта. Позната су три полуфиналиста, Орлови, Козара и Зрињски, док ће о четвртом одлучити Плеј оф, Бановићи и Челик. Мјесто одигравања није познато, а трофеј бране Орлови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана