Драган Николић, тренер кошаркаша Борца: “Дуго те, дуго очекујем”

Милан Зубовић
Драган Николић, тренер кошаркаша Борца: “Дуго те, дуго очекујем”

БАЊАЛУКА - Трофеј Купа Републике Српске стигао је у Бањалуку након 14 година. Кошаркаши Борца побиједили су Леотар у финалу резултатом 94:86, чиме су стекли право наступа на завршном турниру Купа БиХ којем ће сутра и прекосутра бити домаћини.

Бањалучани ће у суботњем полуфиналу одмјерити снаге са Широким (20 часова) док ће се од 17 сати састати Игокеа - Слобода. Борац је наставио са добрим партијама ове сезоне, контролисао игру све до почетка посљедњег периода када су Требињци озбиљно запријетили. Тада је заблистао Коста Кондић. У одсуству лакше повријеђеног капитена Драшка Кнежевића преузео је одговорност на себе у кључним тренуцима па је најзаслужнији што је пехар поново у Бањалуци.

- Честитке Леотару на сјајној борби и нису случајно изборили наступ у финалу Купа. Хвала и публици која нас је поново подржала као на АБА турниру и волио бих да буде уз нас против Широког. Преузео сам одговорност у тим моментима, а Драшко је тај који инсистира да преузимам одговорност. Битна је побједа и да је Куп поново у Бањалуци. Биће мало славља, мало одмора па утакмица са Широким - рекао је Кондић.

Тренер Борца Драган Николић објединио је трофеје Купа Српске у обје конкуренције. Наиме, са кошаркашицама Бијељине био је шампион 2001. године.

- Овај трофеј је Бањалуци с љубављу. До сада нисам причао и пре 20 година један млади тренер је у женској конкуренцији освојио један пехар у Републици Српској, а данас тај тренер није више млад и објединио је титуле у мушкој и женској конкуренцији због чега сам срећан и задовољан. Куп Српске је врло битан јер су велика улагања у спорт, али о утакмици нећемо много да причамо. Сад можемо да певамо песму Наде Обрић “Дуго те, дуго очекујем” - рекао је Николић и заједно са играчима запјевао у холу дворане.

С друге стране у табору Леотара били су поносни на учешће у финалу током којег је њихову игру пореметила трећа лична грешка првог плејмејкера Марка Раичевића у првој четвртини. Уједно, пет минута прије краја, при резултату 77:69 остали су без тренера Марка Ичелића који је искључен након што је бурно реаговао послије неспортске грешке Милану Лужаићу.

- Имали смо јако тешку утакмицу за викенд, али смо у другом дијелу утакмице смогли снаге да доведемо меч у егал. Ране три грешке Раичевића доста су се одразиле на нашу игру. Нисмо одреаговали и нисмо се добро снашли, а када смо се вратили разлика је била превелика да бисмо је окренули. Остаје жал што нисмо боље започели сусрет јер би утакмица била много занимљивија - рекао је члан Леотара Божо Ђурасовић.

Пред почетак утакмице минутом ћутања одата је почаст истакнутом спортском раднику Душану Лајшићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана