Драган Милосављевић, нови кошаркаш екипе из Александровца, за “Глас Српске”: Игокеа има реноме и прави је клуб за мене

Милан Зубовић
Драган Милосављевић, нови кошаркаш екипе из Александровца, за “Глас Српске”: Игокеа има реноме и прави је клуб за мене

БЕОГРАД - Вијест да је Драган Милосављевић појачао Игокеу одјекнула је као бомба у региону претпосљедњег дана 2022. године, а клуб из Републике Српске довео једно од најзвучнијих појачања у своје редове икада.

Бивши репрезентативац Србије који има сребрну медаљу с Европског првенства у Турској 2017. године обавезао се на сарадњу до краја сезоне и представљаће велико појачање за екипу Драгана Бајића. Својим квалитетом и искуством донијеће нову димензију игре, а Бајић који муку мучи с повредама играча коначно ће имати више опција на оба краја терена. Милосављевићев трансфер дјелује као изненађење јер се томе мало ко надао, а он у разговору за “Глас Српске” спушта лопту на земљу.

- Мој долазак не видим као ништа посебно. Чуо сам се са спортским директором Вуком Радивојевићем и лако смо се договорили. Знам да се годинама у Игокеи добро ради о чему говоре резултати у АБА лиги и Лиги шампиона. Клуб има реноме и сматрам да је права средина за мене те да ће од мене имати много користи. Знам да се муче с повредама играча. Марија Накића нема до краја сезоне и још неки су имали повреде, али смо ту да се скупимо и прокажемо у најбољем светлу - изјавио је Милосављевић.

Проблема с адаптацијом на нову средину не би требало да има јер многе играче зна већ одраније.

- Исти смо народ, волимо кошарку, нема језичке баријере па је одмах лакше. Не верујем да ће бити неког превеликог уклапања јер познајем тренера, имам искуства и врло брзо ћу похватати његове замисли - истакао је 33-годишњи Милосављевић који покрива позиције бека шутера и ниског крила.

Пропустиће сутрашњу прву утакмицу баража за попуну топ 16 фазе Лиге шампиона против Хапоел Холона у гостима, док би требало да дебитује идуће седмице управо против израелског тима.

- Није било могућности да ме региструју за тај меч па нисам ни отпутовао са остатком тима којем ћу се придружити у четвртак након што се врате из Израела, док у Лакташе стижем дан раније да се сместим. Хапоел нисам пратио и не могу да причам нешто посебно о њему, али ћу испратити утакмицу и поближе се упознати када будемо имали анализу пред меч - рекао је Милосављевић.

Ипак, много занимљивији деби за нови клуб у АБА лиги биће против бившег клуба. Сходно распореду регионалног такмичења против Меге требало би да игра 14. јануара, јер је помјерен меч Александровчана с Морнаром.

- Ни мање ни више, прва утакмица чека ме против Меге. И мени је то било мало смешно, али шта да се ради. Моћи ћу новом тренеру да дам неки савет, ако буде питао, мада се он добро познаје с Марком Бараћем с којим сам имао одличну сарадњу. Пун је разумевања и много ми је помогао када сам стигао у Мегу - казао је Милосављевић.

Дворана у Лакташима добро је позната некадашњем капитену Партизана јер је ту играо неколико пута. Најбоље се сјећа 2013. године и Фајнал фора АБА лиге када је са “црно-бијелима” подигао трофеј.

- Лепе успомене ме већу за Лакташе јер смо ту освојили АБА лигу и то пре десет година које прођоше за трен. Била је то најлепша сезона у Партизану. Генерално смо као екипа имали одличну атмосферу, били смо млади и та титула била је крупна ствар за нас - нагласио је Милосављевић.

Тада је у финалу био бољи од Црвене звезде за коју је играо Вук Радивојевић с којим ће сада да сарађује.

- Добро се сећам тога. Играти против Вука било је изузетно тешко јер је увек важио за тврдог играча па је било пуно борбе на терену. Сјајан је момак и знам да је­ због своје борбености био узор многим млађим кошаркашима, а верујем да је сада борбен као функционер - закључио је Милосављевић.

Просјек и каријера

Милосављевић није играо у првом сусрету ова два тима ове сезоне којег је Игокеа добила. За Мегу је у другом мандату одиграо девет утакмица АБА лиге и током 28,4 минута на паркету просјечно је биљежио 12 поена, 5,4 скока и 3,2 асистенције. Раније је наступао за крушевачки Напредак, крагујевачки Раднички, Партизан, Албу, Уникаху, Мегу, Бурсаспор и Фуенлабраду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана