Драган Јовић по трећи пут најбољи теквондо тренер на свијету

Танјуг
Драган Јовић по трећи пут најбољи теквондо тренер на свијету

РИЈАД - Тренер теквондо клуба Галеб и селектор репрезентације Србије Драган Јовић проглашен је за најбољег тренера на свијету у 2022. години.

Јовић је признање, уведено 2014. године, заслужио трећи пут, након што је најбољи био и 2017. и 2021.

Јовић је добио скоро двоструко већи број гласова од другопласираног у избору, а пресудили су резултати његових такмичарки и такмичара на Свјетском првенству.

Надица Божанић, Тијана Богдановић и Махди Ходабахши освојили су двије златне и једну бронзану медаљу.

Ходабахши је био и у ужем избору за најбољег такмичара у 2022. години, али је признање припало Италијану Симонеу Алесију.

У конкуренцији жена најбоља у 2022. години је Тајланђанка Панипак Вонгпатанакит.

Награде су додељене у Ријаду, главном граду Саудијске Арабије, на Теквондо Гала приредби, организованој поводом завршетка сезоне.

-Драге колеге, спортисти, судије, сви који сте учествовали, хвала на гласовима.Велика је част стати пред вас данас и добити ово сјајно признање од најбољих у нашем спорту. Учинићу све што могу и знам да наставим да наш спорт промовишем на најбољи начин - изјавио је Јовић.

Захвалио је и својим ученицима, јер су га њихови резултати номиновали за ово признање и те свом тиму професионалаца који ради на свим детаљима да би српски и спортисти били најбољи.

-Посебно хвала мојој породици, највећој подршци коју имам - поручио је Јовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана