Драган Дошло нападач Радника: Хвала Ђурићу на повјерењу

Дарко Пашагић
Драган Дошло нападач Радника: Хвала Ђурићу на повјерењу

БИЈЕЉИНА - Нападач Радника Драган Дошло заблистао је ове јесени и можда је и најзаслужнији што су Бијељинци послије 13 одиграних кола у Првој лиги Републике Српске на седмој позицији са 24 бода.

Он је у досадашњем току првенства, а одиграо је 12 мечева, чак десет пута погађао противничке мреже и постигао више од пола голова Радника у овој сезони (19).

- Прошле сезоне борили смо се за опстанак у премијерлигашкој конкуренцији и наступио сам само на 13 мечева, уз један постигнут погодак. Сада је друга прича. Шеф стручног штаба Велибор Ђурић дао ми је ове сезоне много већу минутажу и хвала му на томе. Надам се да сам његово повјерење оправдао. Очекујем да у наставку првенства буде још погодака, али и да останемо при самом врху табеле - нагласио је Дошло, који је у досадашњем току првенства само пропустио меч против Слободе у Новом Граду због три жута картона.

Послије испадања Радника из елите БиХ у бијељинском клубу било је баш турбулентно љето.

- Клуб је напустио велики број фудбалера и када смо почињали припреме за нову сезону, тренер Ђурић је на располагању имао само пет фудбалера. Тада је владала велика неизвјесност да ли ћемо уопште почети такмичење. Међутим, изабрана је нова управа клуба, на чијем челу је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, и ствари су кренуле набоље. У клуб је стигло доста нових играча, па је требало времена да се уклопимо, али из дана у дан ситуација је све боља - наставио је Дошло.

Према његовим ријечима, Радник има мале шансе да се укључи у борбу за сам врх табеле.

- Ове сезоне је Прва лига Српске стварно јака и много је екипа које се боре за прво мјесто. Као највећег кандидата за титулу видим актуелног шампиона Крупу, а ту су још новоградска Слобода и Звијезда 09. Одличне екипе имају Лакташи, Сутјеска и Славија, тако да ће бити тешко да се домогнемо самог врха. Међутим, сигуран сам да ће у наредној сезони бити другачија прича. Тада ћемо напасти титулу и сигуран сам да ћемо бити главни кандидат за њу и повратак међу премијерлигаше - додао је Дошло.

Овај играч прве фудбалске кораке начинио је у Младости из Велике Обарске. Потом је прошао омладинску школу Радника, а касније наступао за Звијезду 09, матични клуб Младост, Кроацију из Розенхајма, Подриње из Јање, да би у јулу 2021. године поново постао члан Радника, са којим има уговор до краја маја 2023. године.

Њемачка

Драган Дошло је у јулу 2016. године напустио редове Младости из Велике Обарске и запутио се у Њемачку, гдје је тада потписао за четвртолигаша Кроацију из Розенхајма.

- Тада сам имао непуних 20 година и можда је то била прилика за нешто више, али се једноставно нисам снашао и послије пола године вратио сам се у Републику Српску и постао члан Подриња из Јање - рекао је Дошло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана