Драган Бајић упозорава: Боље контролисати лопту, скок и пенале

Г.С.
Драган Бајић упозорава: Боље контролисати лопту, скок и пенале

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее били су надомак побједе против Црвене звезде и Билбаа током ове седмице, али су оба пута погнуте главе напустили паркет у Лакташима.

Прилику да се искупе за то имаће већ у суботу од 19 часова, али им неће бити нимало лако јер им на ноге долази Будућност која, такође, има три побједе и два пораза у АБА лиги. Подгоричане с клупе предводи Влада Јовановић који је некада био кормилар Игокее. Пред меч шестог кола домаћину у прилог не иде ни традиција јер су од црногорског састава поражени на посљедњих девет утакмица, од којих су четири игране у Лакташима, а посљедњу побједу остварили су прије пет година на чувеном дебију Дорела Рајта који је био енигма за госте.

- Ово нам је трећа тешка утакмица у шест дана која долази на све проблеме које имамо с повријеђеним играчима јер ширином ростера не можемо да парирамо озбиљним противницима. Дочекујемо екипу Будућности која има добро посложен тим и сваку позицију покривају два или више квалитетна играча. Уз то имају веома доброг тренера и с великим амбицијама су ушли у ову сезону. Ако желимо да изађемо с позитивним резултатом из овог меча не смијемо себи дозволити луксуз који се дешавао у прошле двије утакмице против Звезде и  Билбаа. То је број изгубљених лопти, дефанзивни скок и слободна бацања. Једноставно морамо имати више концентрације да та три сегмента подигнемо на виши ниво и уз помоћ публике дођемо до побједе - истакао је тренер Игокее Драган Бајић.

Сјајне партије ове сезоне у АБА лиги и Лиги шампиона пружа центар Дешон Стивенс.

- Долази нам тешка утакмица овог викенда. Покушавамо се усмјерити и фокусирати јер имамо напоран распоред ове седмице. Биће нам ово трећа утакмица и трудимо се да нам и тијело и ум буду фокусирани на меч. Будућност сваке године има снажну екипу и зато се спремамо да дамо све од себе и одиграмо добру утакмицу - поручио је Стивенс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана