Драган Бајић, тренер Игокее: Тражимо још плејмејкера

Милан Зубовић
Драган Бајић, тренер Игокее: Тражимо још плејмејкера

ЛАКТАШИ - Ангажовањем Кендрика Реја и Хариса Делалића стручни штаб Игокее наставио је попуњавање ростера за идућу сезону, а у плану је довођење плејмејкера.

Истина, новопридошли Американац може да покрива позицију “јединице”, али тренер Драган Бајић жели класичног организатора игре који може да одговори свим захтјевима на обје стране терена.

- Тражимо још једног плеја који ће бити носилац игре, мада ће шансу добијати и млађи играчи попут Косте Кондића као и Дарка Талића. Од њега очекујем да разиграва саиграче. Видјећемо хоћемо ли посегнути за још неким појачањем. Имам поливалентних играча у екипи који могу да покрију више позиција, а ако они то не буду чинили онако како очекујем, довешћемо још једног играча - истакао је Бајић.

Реј би требало да донесе квалитет и искуство на бековским позицијама баш као и Делалић који може да игра на ниском крилу и крилном центру.

- Посљедња два играча доведена су циљано и очекујем да буду на свом нивоу. Реј има довољно искуства, јер је играо у озбиљним лигама и клубовима, а може да покрије и позицију бека шутера. Делалић игра дужи низ година на овим просторима те вјерујем да ће нам бити од велике користи. Уједно има и пасош БиХ, што је битна ствар за правила у Лиги шампиона када су у питању домаћи играчи. Има искуство и квалитет те вјерујем да ће још напредовати - рекао је Бајић.

Почетак припрема заказан је за 15. август, док такмичење у АБА лиги креће 1. октобра, а у Лиги шампиона три дана касније.

- Протекле двије године жријеб у Лиги шампиона нас није мазио. Имали смо доста тешке противнике, али нисам много гледао њих, већ игру свог тима. Уколико је моја екипа склопљена онако како сам то замислио, онда се не бојим никога, што смо небројено пута до сада показали, али ипак, треба имати поштовања према ривалима. И у новој сезони један од циљева је стварање играча који ће попут Далибора Илића отићи у велике клубове и заиграти у Евролиги. То је велика ствар за клуб, јер се он афирмисао из нашег подмлатка те се надам да ће још неколико играча кренути његовим стопама - додао је Бајић.

Робинсон

Доскорашњи плеј Џејмс Робинсон прекинуо је играчку каријеру у 28. години и постао члан стручног штаба на колеџу Делавер.

- Робинсон је имао планове да се бави тренерским послом и добио је понуду која се не одбија, тако да разумијем његов потез да заврши са играњем - рекао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана