Драган Бајић поднио оставку на мјесто тренера Игокее: Сматрам себе најодговорнијим

 Милан Зубовић
Драган Бајић поднио оставку на мјесто тренера Игокее: Сматрам себе најодговорнијим

ЛАКТАШИ - Тренер Игокее Драган Бајић поднио је оставку на ту функцију, а руководство клуба још се није изјаснило да ли је прихвата или не.

Управа није жељела да ломи преко кољена и вруће главе доноси одлуке, већ је пустила да се ствари мало охладе па ће поразговарати са најтрофејнијим стручњаком у историји клуба и тек онда предузети даље кораке. Бајић се на тај потез одлучио из моралних разлога као и лоших резултата које је остварио у посљедњих мјесец дана током којих је његов тим уписао седам пораза, четири у АБА лиги, без иједне побједе.

- Рекао сам већ да сам са собом нисам задовољан, а да не причам са осталим стварима. Спортском директору Вуку Радивојевићу рекао сам да преузимам одговорност као тренер. Сматрам себе најодговорнијим за све што се дешава. Имам обавезу према људима који ме плаћају и који су ми дали трогодшњи уговор и поднио сам оставку. Имамо проблема које не могу да ријешим. У овом мандату на клупи Игокее био сам три године. Јако сам срећан ради тога и резултата постигнутих у том периоду. Посљедњих месец и по биљежили смо лоше резултате. Криво ми је и ово је први пут да због лоших резултата морам донијети овакву одлуку - рекао је Бајић послије сусрета са Мегом.

Утакмица са Мегом обиловала је великим бројем поена што није својствено Бајићевом тиму. Бриљирао је Брајант Крафорд са 23 поена и 12 асистенција, а погодио је три слободна бацања и донио продужетак својој екипи три секунде прије краја меча. У саставу није било повријеђеног Косте Кондића.

- Већим дијелом утакмице била је добра контрола резултата и игре. Међутим, дефанзивни дио поново није био на неком нивоу и примили смо преко сто поена. У неким сегментима треће и четврте четвртине имали смо јако лоше нападачка рјешења. Сугерисао сам својим играчима да не смијемо то дозволити јер је Мега полетна, трчи у контранапад и зна казнити пропусте поготово у ситуацији кад није одбрана добро организована. То нам се дешавало доста пута на утакмици и на крају се може рећи да смо извукли из немогућег продужетке. У продужетку се наставило то што је било у трећој и четвртој четвртини - истакао је Бајић.

Игокеа ће у наредном колу гостовати код Борца у Чачку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана