Драган Бајић није превише разочаран елиминацијом у плеј-офу АБА лиге: Намјерили смо се на бољи тим

Милан Зубовић
Драган Бајић није превише разочаран елиминацијом у плеј-офу АБА лиге: Намјерили смо се на бољи тим

ЛАКТАШИ - Часним поразом од Цедевита Олимпије кошаркаши Игокее опростили су се од АБА лиге за ову сезону.

Пред својим навијачима изабраници тренера Драгана Бајића нису успјели да изборе мајсторицу баража плеј-офа, а екипа из Љубљане показала је да је боља у овом тренутку, славила је са 2:0 у серији те ће у полуфиналу играти против Црвене звезде, док други полуфинални пар чине Партизан и Будућност. Играчи Игокее дали су све од себе да изборе још један меч и још једном оду у главни град Словеније, али нису успјели иако су средином треће четвртине водили са осам поена предности (53:45). Тада је до изражаја дошао индивидуални квалитет противника, првенствено Џејкоба Пулена, Мелвина Еџима и Јогија Ферела, који су били незаустављиви и направили преокрет за четврто славље ове сезоне над истим ривалом.

- Сезона је могла бити и боља, али и гора. Задовољан сам када сагледамо све ствари. Опет смо се докопали плеј-офа, а четири екипе испред нас уложиле су много више финансија. Ми смо држали корак иза њих, што је велика част. У овој серији намјерили смо се на квалитетнији тим који у посљедња четири мјесеца игра јако добру кошарку. Требало је уложити много напора да се прође та препрека, овог момента то нисмо успјели - истакао је Бајић.

Најбољем играчу Игокее Далибору Илићу ово је највјероватније био посљедњи меч у АБА лиги, јер ће се током љета скоро сигурно отиснути у иностранство.

- Стварно не знам да ли је ово била моја посљедња утакмица. Не размишљам у том правцу и гледам да завршим лигу БиХ па ћемо онда причати о томе - рекао је Илић.

Поново је био прво име екипе, али његов нови дабл-дабл учинак (16 поена, 12 скокова) није донио тријумф екипи која је била лишена помоћи плејмејкера Дарка Талића кога мучи повреда ноге.

- Поправили смо слику у односу на прву утакмицу, али нисмо били довољно фокусирани на задатке у одбрани које је требало да обавимо што је на крају показао резултат. Наш труд није био довољан да побиједимо и вратимо серију у Љубљану. Имали смо шансу у другом полувремену и чинило се да смо на добром путу да побиједимо, али нешто нам је недостајало. Хвала навијачима који су дошли да нас подрже и били вјетар у леђа. Могло је бити боље, али и горе тако да смо задовољни сезоном јер смо другу заредом играли плеј-оф мада остаје жал за полуфиналом. Завршили смо са АБА лигом и окрећемо се првенству БиХ - нагласио је Илић.

Већ вечерас од 19 часова Игокеа ће у Лиги БиХ угостити Спарсе, а у недјељу Борац (19).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана