Дончић тужио мајку због лиценце

GS
Foto: Arhiva

Лука Дончић је у уторак поднио захтјев Канцеларији за патенте и жигове САД у којем тражи понишење регистрације заштитног знака "ЛУКА ДОНЧИЋ 7".

Тај знак је у власништву његове мајке Мирјам Потербин, рекао је познати амерички новинар Марк Стајн. Како пише Н1 Словенија, ово је корак у вишемјесечним напорима 23-годишње кошаркашке звијезде даврати контролу над брендовима који носе његово име.

– Настављам да растем као играч и као особа, тако да ми је важно да контролишем сопствени бренд – рекао је Дончић за „The Stein Line“.

Све датира још од његове прве сезоне у НБА 2018/2019, када је мајци предао сагласност да региструје његово пуно име као заштитни знак. Послије бројних покушаја и преговора о преносу контроле над правима, преко адвокатске фирме „BrownRudnick“, Дончић је у јулу 2021. године писаним путем саопштио да жели да поништи сагласност.

– До несугласица је наводно дошло када је кошаркашка звијезда хтјела да региструје име „ЛУКА ДОНЧИЋ“ као заштитни знак под сопственом контролом, али је амерички завод за патенте одбио његов захтјев због постојећег „ЛУКА ДОНЧИЋ 7”, који Мирјам Потербин није жељела да откаже. У тужби коју је у име кошаркаша поднијела адвокатска канцеларија „Brown Rudnick“ наводи се да Дончић није повезан са брендом „ЛУКА ДОНЧИЋ 7“, као и да не одобрава стављање робе и услуга. О свим партнерствима и уговорима у САД брине Дончићева компанија Лука99 Инц., која је такође поднијела захтев за опозив сагласности Мирјам Потербин – пише Н1 Словенија.

Према Стејновим ријечима, Дончић није повезан са компанијама које посjедују и продају бренд ЛД77 и управљају сајтом lukadoncic.com. Према словеначкој јавној евиденцији (Ајпес), овим компанијама тренутно заједно управљају Мирјам Потербин и директор Борис Пожег, пише Н1 Словенија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана