Дончић игра сaм – Финикс доминантно до 2-0

ГС
Foto: Танјуг/АП

Кошаркаши Финикс Санса савладали су Далас Мевериксе 129:109 и повели 2-0 у серији друге рунде НБА плеј-офа.

Мевсима није помогло још један сјајан наступ Луке Дончића са 35 поена (13/22 из игре, 5/10 тројке) уз 7 асистенција и 5 скокова јер је остатак стартне петорке постигао само 31 поен.

С друге стране, Сансе је "носио" сјајни бековски тандем Букер-Пол са укупно 58 поена. Девин Букер је постигао 30 (11/29) уз по 4 скока и асистенције, док је Крис Пол додао 28 (11/16) уз 8 проигравања и 6 ухваћених лопти.

Пол је био једноставно незаустављив у посљедњој четвртини у којој је убацио половину својих поена. Иако има 37 година буквално је сам ријешио утакмицу за 11. узастопну побједу Санса над Мевсима.

"Само треба да прионеш на посао. Све се своди на рад. Не можеш преварити игру. Мораш радити на снази и кондицији, мораш дизати тегове, мораш имати одмор, мораш вјежбати шут. Кад урадиш то, живећеш са резултатима", објаснио је Пол своју дуговјечност.

Његов саиграч Букер је остао без ријечи које може да искористи да опише Полову игру у посљедњем периоду.

"Ви ми реците, гледали сте исту ствар као и ја. Импресионира сваки пут када га гледате, али нас не изненађује. То је једноставно жеља за побједом", рекао је Букер.

Меверикси су парирали Сансима у првом полувремену, штавише, водили су 60:58 после прва 24 минута, али су Санси брзо преокренули серијом тројки у трећем периоду и пред посљедњи квартал водили 89:83.

Тада је на сцену ступио Пол и преузео контролу на утакмицом. Погодио је шест узастопних шутева из сваке могуће позиције, од тројке преко полудистанце до полоагања.

Иако жестоки, Меверикси нису имали одговор. На крају је Букер "спаковао" пар тројки за недостижних 114:95 средином четвртине.

"Имамо добре играче. Волио бих да вам кажем да сједим и помјерам шаховске фигуре, али имамо добре играче који погађају шутеве", објаснио је укратко снагу Санса тренер Монти Вилијамс.

Серија се сада сели у Далас, трећи меч на програму је у ноћи између петка и суботе по нашем времену, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана