Домаљевац савладао Борац (3:0) у првом сусрету полуфинала Купа БиХ

Дејан Кондић
Домаљевац савладао Борац (3:0) у првом сусрету полуфинала Купа БиХ

БАЊАЛУКА - Одбојкаши Домаљевца стекли су предност у првој полуфиналној утакмици Купа БиХ против Борца пошто су у првом сусрету у Борику славили са максималних 3:0 (25:20, 25:20, 25:19).

Изабраници Мише Марјановића одиграли су један од лошијих мечева ове сезоне. Некако летаргично и без потребне енергије “црвено-плави” су се супротставили водећој екипи Премијер лиге којој је сада у реваншу наредне сриједе потребан само један сет да избори завршну представу најмасовнијег такмичења. Борчев тренер свјестан је да је ово само први од три окршаја ова два клуба у седам дана и додаје да ће његови играчи бити бољи у преостала два, у недјељу у првенству и у куп реваншу.

- Домаљевац нас је тотално надиграо. Своју шансу смо имали у другом сету, међутим, нисмо могли да зауставимо њиховог коректора Филипа Недића. Он нам је правио највеће проблеме. Мислим да можемо пуно боље, нисмо испоштовали договор прије меча. Имамо још двије утакмице сад с њима, покушаћемо да се консолидујемо и направимо што боље резултате у оба та дуела - рекао је Марјановић.

Капитен Бањалучана Борко Илић свјестан је да његови саиграчи и он могу много боље. Поручује да ће то и показати у наредна два окршаја са тимом из Посавине.

- Тежак меч за нас. Иза нас су и те мини-припреме које смо имали, гдје нам се доста играча исповређивало. Мало смо ушли у неки лошији ритам, без обзира на тријумф против Јединства у минулом првенственом колу. И ту смо имали доста осцилација. Надам се да ћемо тамо дати 150 одсто, да покушамо направити чудо. Ништа није немогуће. Дуго година смо играли неизвјесне утакмице с њима, тако да се надам да можемо и сада да им испарирамо - поручио је Илић.

У редовима побједника видљиво је било задовољство због побједе. Међутим, тренер Домаљевца Златко Ивић подвлачи да је ово било само прво “полувријеме” и да нема опуштања.

- Борцу није ишло ништа од руке, а моји момци су одиграли доста добро, поготово Недић на дијагонали. Лијеп је осјећај, направили смо мали корак и без обзира на овај резултат, морамо бити опрезни пред реванш - закључио је Ивић.

Радник надиграо Босну

Одбојкаши бијељинског Радника једном ногом су у финалу Купа БиХ. Изабраници Владимира Шаренца су у другом полуфиналном окршају побиједили Босну у Сарајеву са 3:1 (25:13, 25:18, 21:25, 25:15). Реванш је у уторак, 14. фебруара, у бијељинској дворани Гимназије “Филип Вишњић”. Почетак је у 17.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана