Додику, Цвијановићевој и Тегелтији признања Кошаркашког савеза

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић добитиници су "Златне плакете" Кошаркашког савеза Републике Српске које им је додијелио за изузетан допринос развоју овог спорта.

 

На свечаној академији поводом 30 година рада Кошаркашког савеза Републике Српске, која је одржана данас у Бањалуци, додијељена су признања најзалужнијима, а међу њима је и "Златна значка" предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији, као и "Златна плакета" и Министарству породице омладине и спорта Републике Српске. 

Предсједник Српске Милорад Додик, који због раније преузетих обавазе није могао да присуствује академији, упутио је честитку поводом јубилеја Кошаркашког савеза Српске у којој је навео да је Савез успио да опстане захваљујући ентузијазму његових оснивача. 

"Данас је то респектабилна спортска институција, која окупљајући под своје окриље бројне клубове и играче, испуњава мисију због које је основана", навео је Додик, те изразио наду да ће ова институција наставити да се развија. 

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић захвалио је Кошаркашком савезу Србије за подршку, као и Министарству породице, омладине и спорта Српске. 

Он је захвалио свим досадашњим предсједницима савеза и другима који су допринијели да Савез буде оно што је данас - велика и стабилна организација са 90 клубова и 6.000-7.000 регистрованих играча. 

Потпредсједник Кошаркашког савеза Србије за такмичења Душко Пројовић рекао је новинарима да су увијек били уз Кошаркашки савез Српске, те да ће тако бити и у будуће. 

"За успјех српске кошарке велика заслуга припада играчима са ових простора", рекао је Пројовић. 

Помоћник министра за спорт Српске Марио Ђуран нагласио је да треба наставити рад како би кошарка у Српској била још боља и организованија, те да је потребно што прије ријешити проблеме које клубови из Српске имају на нивоу БиХ. 

"Надам се да ће у новом мандату Владе Српске бити реализовани пројекти који ће томе допринијети, а премијер Радован Вишковић је већ најавио да ће радити на пореском растерећењу спортских организација", нагласио је Ђуран. 

Предсједавајући Кошаркашког савеза БиХ Борис Спасојевић захвалио је и свим бившим предсједницима Кошаркашког савеза Српске - Драгану Бобију Деспотовићу, Зорану Тегелтији и Милораду Додику за развој овог савеза. 

"Много је успјешних клубова и играча изниклих из Савеза, много је дјеце играло за репрезентацију Србије", навео је Спасојевић, који је и сам био предсједник Савеза. 

Кошаркашки савез Републике Српске основан је 7. новембра 1992. године у Бањалуци. 

Поводом обиљежавања јубилеја недавно је издата монографија Савеза, аутора Жељка Тице, у којој је сабрано 30 година успјешног рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана