Честитке званичника: Ђоковићев побједнички пут инспирација за све Србе

Срна
Честитке званичника: Ђоковићев побједнички пут инспирација за све Србе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је српском тенисеру Новаку Ђоковићу освајање шесте титуле на Мастерс турниру у Паризу и 37. трофеј на турнирима из серије 1000, истакавши да је његов побједнички пут инспирација за све Србе.

одик је нагласио да је Новак Ђоковић понос српске нације и да његов данашњи трофеј долази као велика сатисфакција српском народу у вријеме великих притисака и искушења, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

-Сви ми који смо уз Вас све вријеме желимо Вам још много побједа, успјеха и титула на тениском терену и приватном животу, и да и даље останете велики човјек и спортиста. Република Српска је поносна и захвална за све тренутке радости које нам приређујете - поручио је Додик.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Новаку Ђоковићу освајање Мастерс турнира у Паризу и пожељела да и у будућности остварује само најбоље резултате.

Цвијановићева је навела да је освајањем овог турнира Ђоковић остварио историјски резултат за памћење, на радост и понос бројних и вјерних навијача у Републици Српској.

- У име грађана Републике Српске и своје име упућујем Вам најсрдачније честитке поводом освајања Мастерс турнира у Паризу. Уз искрене жеље да и у будућности остварујете само најбоље резултате, срдачно Вас поздрављам - наводи се у честитки предсједника Републике.

И предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку  Ђоковићу поводом освајања титуле на Мастерс турниру у Паризу, нагласивши да је тиме наставио да исписује нове странице историје тениса.

-Бриљантном игром и залагањем, на најбољи начин сте представили земљу из које долазите, а нас, ваше бројне навијаче из Републике Српске, учинили сте неизмјерно поносним - навео је Вишковић у честитки.

Вишковић је истакао да је увјерен да ће Новак Ђоковић још дуго остати на тениском врху.

-У име Владе Републике Српске и своје име, најсрдачније Вам честитам освајање Ваше шесте титуле на Мастерс турниру у Паризу. Желим Вам добро здравље и још много великих побједа - наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, побједом против Данила Медведева резултатом 4:6, 6:3, 6:3, освојио је Мастерс у Паризу.

Српски тенисер титулом у Паризу дошао је до рекордног 37. трофеја на турнирима из серије 1000.

Ђоковић је шести пут у каријери освојио Мастерс у Паризу, и у укупном скору има један више од Рафаела Надала који је у досадашњем дијелу каријере освојио 36 титула на Мастерсима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана