Добријевић први пут улази у октагон: Домаћа публика велики мотив

Дарко Драгичевић
Добријевић први пут улази у октагон: Домаћа публика велики мотив

БАЊАЛУКА - Кик-боксер Стефан Добријевић имаће деби у ММА на Фајт најту 18 и то пред својим навијачима у Спортској дворани “Борик”. Његов противник биће Милош Јаничић који је много искуснији и у досадашњих 20 борби има 17 побједа.

Добријевић ће наступити у дисциплини кик-бокс са малим рукавицама и у доброј је форми.

- Немам трему пред борбу иако је ривал најквалитетнији у досадашњој каријери. Сигурно је да ће ово бити велики изазов за мене јер се први пут срећем са овом врстом борбе. Мислим да ће ми кик-бокс у малим рукавицама свакако ићи одлично. Уколико будем на свом нивоу, тријумф неће изостати. У одличној сам форми и имаћу додатни мотив. Наступам пред својом публиком и то је за мене привилегија. Не сумњам у добру подршку са трибина “Борика”  па једва чекам да  меч почне. Тренери су урадили свој дио посла, спремили тактику за ривала, а настојаћу да будем што бољи у кавезу. Противник је искуснији и има шири гард, али вјерујем у себе - рекао је Добријевић.

Тренер Денис Марјановић вјерује у свог борца.

- Стефан је у одличној форми након што је освојио титуле шампиона БиХ и Балкана у кик-боксу. Наступ на ФНЦ-у ће за њега бити велики изазов и сигурно да имамо амбиције и у овом такмичењу. За њега је ово први наступ у кавезу у дисциплини кик-бокс са малим рукавицама, тако да мора да се мало привикава на нова правила и услове. Радује квалитетан рад и уз прави приступ  надамо се најбољем - истакао је Марјановић за “Глас Српске”.

Свакако највећи проблем за младог борца је чињеница  да му је ово деби у кавезу.

- Настојали смо га што боље и психички припремити да не подлегне притиску. Стефан је једини домаћи такмичар. Бориће се пред домаћом публиком и сигурно му је то додатни мотив да се покаже, али мора да буде  максимално концентрисан на ривала, који је пуно искуснији у овој врсти борбе. Покушаћемо да искористимо сегменте у којима смо бољи. Ту, прије свега, мислим на чињеницу да Добријевић има квалитетније ударце ногама и кољеном. Такође, треба  да искористимо чињеницу да је виши, а не бих откривао читаву тактику за дуел - додао је Марјановић.

Главна борба вечери на ФНЦ 18 је Марко Бојковић - Арлен Рибеиро, а поред њих ће се још састати: Томо Спаховић - Патрик Рогож, Иван Сичаја - Тео Салдана Смит, Вељко Алексић -Антонио Будимир, Миленко Стаматовић  - Карлос Едуардо, Никола Ђурђев - Пав Сахота те Франо Брнада - Николае Гиска.

Борба између Давида Травничека и Уроша Весића је отказана. Разлог је чињеница да Аустријанац није успио да смањи килажу.

Инцидент на вагању

Вагање бораца није могло проћи без инцидента. Наиме, тренер Мајка Бојковића Иван Ђорђевић Ицко ушао је у вербални конфликт са Милошем Јаничићем који ће бити ривал домаћем борцу Добријевићу. Ицко је бурно одреаговао на прозивке, а затим гађао Милоша флашом, на шта је Јаничић одговорио псовком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана