Добријевић пред "ХНФ 5": Тријумф не доводим у питање

Дејан Кондић
Добријевић пред "ХНФ 5": Тријумф не доводим у питање

БАЊАЛУКА - Младог кикбоксера из Бањалуке Стефана Добријевића очекује нови изазов, јер у петак у дворани "Борик" наступа на "Хектор фајт најт 5". Његов ривал је Марко Петковић из Србије, а за члана Арес џима постоји само једна опција, то је побједа.

Добријевић на таласу тријумфа против Милоша Јаничића у јулу на ФНЦ 18, ужива популарности, али и поштовање у борилачком свијету. И пред овај меч два ривала су му отказала борбу, тако да се чекало до неколико дана пред догађај, све до пристанка Петковића који му долази на мегдан.

- Посебна част је радити меч пред својом публиком. Видјели сте и на ФНЦ када сам побиједио Јанчића, какав вјетар у леђа сам имао са трибина Борика. Наша публика је сјајна, увијек даје додатну снагу и енергију, тјера те да у рингу оставиш посљедњи атом снаге. Најљепше побједу су управо у Борику. Тријумф не доводим у питање. Противник ме не занима, научен сам да не бирам ривале и мислим да могу да се борим са сваким. То је култура коју су ми пренијели тренери Денис Марјановић и Данило Тошић - рекао је Добријевић.

Није правио паузу послије тријумфа над Јаничићем, већ је, како каже, тренирао констатно како би остао у форму за ХФН. Популарност ми прије, каже Добријевић, али поручује да је чврсто на земљи.

- Лијепо је чути када људи хвале моје побједе и говоре добре ствари. Нарочито када хвалоспјеви долазе од великих имена са српске борилачке сцене. Све те пиче ми дају мотивацију, али и обавезу да у наредним мечевима будем на врхунском нивоу - додао је млади кикбоксер.

За свој највећи квалитет истиче неустрашивост и упорност. Противницима није нимало једноставно, јер Добријевић има широку лепезу удараца и не ослања се на неки специјалитет.

- Имам разноврсне ударце, немам унапријед припремљене комбинације, већ доста тога изводим током меча. Мислим да је то мој велики квалитет. Морам да нагласим мој тим, све радимо заједно. У ситуацијама када ми се мијењају противници, константно радимо и прилагођавамо тактику. Опуштен сам прије меча и током, немам трему, нисам нервозан. Имам квалитет да чујем свој и његов угао, могу да се концентришем да чујем шта ми тренери говоре и да то примијеним. Спреман сам и обећавам побједу - истакао је Добријевић.

Хекторова ''џунгла''

Поред меча Стефана Добријевића, публику у дворани Борик очекује прави спектакл. Централни догађај је турнир четвротице у категорији до 86 килогама. Домаћи адут Срђан Шућур жели побједу и чек на 10.000 КМ, а ривали су Месуд Селимовић, Никола Миљковић и Николај Ников. Током вечери публику очекује девет мечева у Хекторовој џунгли, јер је продукцијски дворана Борик потпуно прилагођена том амбијенту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана