Добојски тим није издржао у Осјечанима: Промашаји скупо коштали

Дарко Драгичевић
Добојски тим није издржао у Осјечанима: Промашаји скупо коштали

ДОБОЈ - Рукометаши добојске Слоге нису успјели да изненаде шампиона Извиђач на “свом терену” у Осјечанима. Херцеговачки клуб је славио 30:23, иако је на полувремену резултат био неријешен 14:14.

Добојски тим је одиграо одлично прво полувријеме, али су брзоплетим шутевима у наставку разбранили Хариса Суљевића, који је имао 26 одбрана на мечу те омогућио својим саиграчима да дођу до лаганих голова и сигурног тријумфа.

Слога се држала све до финиша меча, а онда је Извиђач искористио ширину у играчком кадру и у посљедњих пет минута дошао до убједљиве побједе.

Бек добојског тима Станко Станковић истакао је да је реализација била велики проблем у овом дербију.

- Одиграли смо одлично прво полувријеме у којем смо држали прикључак са шампионом. Нису они одиграли пуно боље у наставку, али је до изражаја дошла наша брзоплетост у нападу. Исхитрено смо шутирали у неким ситуацијама, пуно смо гријешили у нападу и имали пуно промашаја. Разбранили смо њиховог голмана Суљевића и Извиђач је то знао да казни. То нам се нажалост понавља у неколико мечева. До изражаја је дошло њихово европско искуство и ширина у играчком кадру. Резултат је превисок ако се види комплетан меч - истакао је Станковић који је био други стријелац Слоге са пет голова.

Добојски тим је тренутно на девет освојених бодова. До краја јесењег дијела сезоне имају још два меча.

- Сигурно је да желимо да поправимо свој бодовни салдо и пласман на табели. Прошле сезоне смо у читавој сезони имали само два пораза на домаћем паркету, док смо у овој већ доживјели четири, што је превише. Желимо да што боље завршимо овај дио првенства па да се консолидујемо за наставак шампионата, како нам се не би понављале ове грешке које смо чинили. Имали смо одличан старт, али онда је до изражаја дошао умор због кратке ротације - поручио је Станковић.

Леотар пао у Маглају

Резултати 11. коло: Горажде - Криваја 26:27, Слога - Извиђач 23:30, Коњух - Грачаница 28:37, Маглај - Леотар 29:24, Вогошћа - Борац 31:30. синоћ: Слобода - Чапљина. Слободна Херцеговина Пласман: Грачаница 17, Борац 15, Вогошћа 14, Извиђач 13, Криваја 13, Леотар 11, Слога 9, Коњух 9, Слобода 8, Маглај 8, Горажде 5, Херцеговина 4, Чапљина 0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана