Добојлија Небојша Бојић шампион Словеније са Цељем: Вратили титулу гдје јој је мјесто

Душан Репија
Добојлија Небојша Бојић шампион Словеније са Цељем: Вратили титулу гдје јој је мјесто

ЦЕЉЕ - Послије годину паузе рукометаши Цеља поново су освојили титулу шампиона Словеније, а значајан фактор у шампионском походу био је голман из Добоја Небојша Бојић.

Момак који је врло млад напустио матичну Слогу и отиснуо се у “дежелу” слави први велики трофеј у каријери. Осјећај је, каже, феноменалан посебно што је његов тим био под великим притиском ове сезоне.

- Сви добро знамо шта је Цеље у рукометном свијету и када се деси да остане без титуле, као што се то догодили прошле сезоне, знак је да нешто није у реду. Зато смо ове били под лупом јавности и навијача, а ривали су жељели да то искористе. Ипак, нису успјели. Играли смо врло добро током сезоне, није било много осцилација, па могу рећи да смо врло заслужено вратили пехар тамо гдје му је мјесто. Ово је Цељу 25. титула, а моја прва и сигурно ће ми остати заувијек у сјећању - рекао је Бојић за “Глас Српске”.

Много зноја пролили су његови саиграчи и он како би испунили циљ У посљедњих неколико година квалитет лиге је значајно порастао, а осим шампиона Европе из 2004. године озбиљне организације постали су Тримо, као и највећи ривал Горење.

- Мислим да смо титулу узели на такозваним малим утакмицама. Доживјели смо само један пораз од Трима када смо већ били на корак од титуле – рекао је Бојић. 

Ипак, због нешто лошијег коефицијента Словеније питање је да ли ће његов клуб играти Лигу шампиона. Шанса постоји путем позивнице због добро познатог статуса руских и бјелоруских клубова.

- Људи у клубу надају се да ће добити вајлд кард и да ћемо бити дио елите. Наговјештаји постоје и све ће бити познато за неколико дана. То би мени лично било испуњење сна, јер сам прошле године бирао клуб који ће наступати у најјачем такмичењу. Моји саиграчи су, нажалост, изгубили титулу у финишу прошлог првенства па сам морао да се стрпим, али се сада надам да ће се све посложити - нагласио је.

Док чекају одлуку ЕХФ одиграће један пријатељски меч са Барселоном 11. јуна, што ће Шпанцима бити генерална проба пред Фајнал фор Лиге шампиона.

- Биће препуна дворана, нема сумње. Рукомет је далеко испред свих осталих спортова у Цељу, а клуб дефинитивно један од највећих у Европи. Чим уђеш у дворану осјећаш се другачија и схватиш у ствари у каквом клубу играш. Запослени су нам увијек при руци, сређују све што треба, све је посложено до најситнијих детаља – нагласио је Бојић.

Послије периода адаптације у другом дијелу сезоне је показао зашто је доведен.

- Било је мало проблема у почетку, али како је вријеме одмицало изгледало је све боље. Ушао сам у форму, подигао самопоуздање и задовољан сам, баш као и тренер Алем Тоскић, као и руководиоци у клубу. Осјетим на себи колико сам напредовао, много се ради, јер када видиш да су сви око тебе вриједни мораш и ти да даш колико год можеш како би се попео на степеницу више. Зато сам сигуран да ће нова сезона бити још боља - нагласио је Бојић.

Тоскић

На клупи Цеља од љета прошле године је дугогодишњи репрезентативац Србије Алем Тоскић коме је ова титула првенац у тренерској каријери.

- Одлично се снашао. Млад је тренер, не тако давно је престао да игра и разумије нас играче. Има систем који форсира, а који се наслања на шпанско поимање рукомета. Није тешко схватити шта тражи од нас, врло је студиозан, много анализирамо нашу игру и игру ривала - нахвалио је Бојић свог тренера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана