Добој домаћин четврте етапе бициклистичке трке Београд-Бањалука

Срна
Foto: срна

ДОБОЈ - Добој ће 16. априла бити домаћин четврте етапе Међународне бициклистичке трке Београд-Бањалука, која ће бити одржана од 13. до 17. априла. Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је данас новинарима да га радује што ће град први пут бити домаћин старта једне етапе коју ова локална заједница као раскрсница путева на Балкану и заслужује.

Он је нагласио да ће Добој оправдати сва очекивања с циљем промоције бициклизма, али и града. Предсједник Међународне бициклистичке трке Београд-Бањалука Владимир Куваља рекао је да ће 16. издање трке дужине од 575 километара окупити 26 екипа, међу њима и репрезентације БиХ и Србије, са више од 500 такмичара из 30 земаља са свих континената.

"Овогодишње издање трке Београд-Бањалука специфично је јер је проширено за још једну етапу, пошто се Београд још више укључио и затражио да се још једна етапа одржи управо у граду Београду", навео је Куваља. Он је истакао да се прва етапа 13. априла у Београду вози на хронометар.

"Након тога, сутрадан, стартујемо опет из града Београда, али општине Обреновац ка Бијељини у етапи која је дуга око 130 километара у којој прелазимо границу без заустављања", најавио је Куваља. Трећа етапа кренуће 15. априла из Бијељине према Власеници, која је, према ријечима Куваље, и најизазовнија за такмичаре и прилика за оне који воле брдски успон да покажу свој квалитет.

Најдужа четврта етапа полази 16. априла из Добоја према Приједору. "Возиће се прво два круга кроз град Добој, затим ауто-путем 9. јанауар према Бањалуци и даље према Приједору гдје се такође трка завршава круговима", навео је Куваља. Посљедња пета етапа је од Дервенте до Бањалуке. Куваља је рекао да је у посљедње четири године трка у првој категорији Међународне бициклистичке уније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана