До бронзе с поломљеним носом

Д.Д.
До бронзе с поломљеним носом

ПОДГОРИЦА - Најбољи спортиста Републике Српске у Избору “Гласа Српске” и члан џудо клуба Леотар Божидар Вучуревић освојио је бронзану медаљу на Европском купу за сениоре у Подгорици.

Вучуревић је имао пет изузетно захтјевних мечева, у којима је остварио четири побједе. Након што је освојио титулу шампиона Балкана, сад је наставио са успјесима и показао да је повреда прошлост. У  првом дуелу поражен је од Војина Мандића из Србије, али је до бронзе дошао у репасажу. Савладао је прво Видоја Голубовића из Црне Горе, затим Мохаба Елнахаса из Канаде. Затим је био бољи  од Ловре Мрковића из Хрватске и на крају је у борби за медаљу савладао Стевана Никчевића из Црне Горе. Успјех је већи ако се зна да је од друге борбе наступао с поломљеним носом.

- Овај успјех представља још један корак напријед. Задовољан сам резултатима иако сам се надао злату јер сам одлично радио. Овакви турнири су од кључног значаја за стицање искуства и припрему за још веће будуће изазове на међународној сцени. Нажалост. у првој борби сам поражен због своје грешке иако сам био  у предности. Мандић је искористио непажњу да слави. Нисам клонуо духом јер сам  знао да сам одлично спреман. Ипак, у другој борби сам поломио нос. Ни то ме  није поколебало, славио сам са два вазарија. Након тога сам наставио у истом ритму и испунио циљ. Темпирали смо форму за овај куп и првенство Балкана, тако да смо остварили жељене резултате. Срећом, ни повреда носа није теже природа, неколико дана ћу само тренирати без борби  -поручио је Вучуревић.

Европски куп у Подгорици окупио је врхунске џудисте из цијеле Европе, а Божидарово постигнуће још једном потврђује његов квалитет и посвећеност спорту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана