Ђорђо Рацковић о историјском наступу РК Вишеград у лиги БиХ

Дарко Драгичевић
Ђорђо Рацковић о историјском наступу РК Вишеград у лиги БиХ

ВИШЕГРАД - Рукометаши Вишеград ХЕД-а освојили су историјски први бод у првенству БиХ. Екипа тренера Жељка Јаћимовића одиграла је неријешено против фаворизоване Слободе на свом паркету 30:30 и тако се на најбољи начин представила у елитном рангу.

Вишеграђани су показали да имају шта да покажу у првенству БиХ и ниједног момента се нису предавали. Могли су да дођу чак и до побједе јер су имали напад за тријумф који нису реализовали. 

Најефикаснији код домаћих били су Ђорђо Рацковић са шест, Вељко Кубаровић је додао пет, а Лазар Рацковић и Дамјан Пецикоза су дали по четири гола.

Прво име сусрета у редовима Слободе био је Фарис Чолаковић са девет постигнутих голова.

- Изузетно важан бод за нашу екипу која је показала карактер и борила се током свих 60 минута. Одлично смо спремили утакмицу, одиграли веома квалитетно. За нас ће ово да буде велики мотив за наставак првенства јер смо  показали да ниједној екипи која дође у Вишеград неће бити лако против нас. Чак ни оним тимовима који се боре за титулу. Све те екипе могу да поклекну код нас. Овај меч је само показао да се код нас добро ради и да имамо шта да покажемо у првенству БиХ те ће бити додатни мотив да и у наредним мечевима наставимо у истом ритму и да се боримо до краја - истакао је Ђорђо Рацковић.

Сусрет је прокоментарисао и тренер Слободе Мирко Микић.

- Без обзира на постигнутих 30 голова напад није био толико добар и сматрам да нисмо били продорни. Све што смо постизали голова, постизали смо или с крила или шутем ван девет метара. Нисам задовољан нападом, али генерално мислим да је одбрана подбацила. Не потцјењујући Вишеград, сматрам да смо морали боље одиграти дефанзивно, примили смо већ другу утакмицу заредом 30 голова. Одбрана је била много боља у припремном периоду. Повриједили су нам се важни играчи за одбрану, неки играчи су одиграли слабије него што су играли раније, немамо дефанзивну ширину, толике ротације, тако да не можемо бити задовољни резултатом. Ова екипа је млада и ми ћемо се трудити да то поправљамо - истакао је Микић.

Резултати

Премијер лига БиХ, резултати 1. коло: Вишеград ХЕД - Слобода 30:30, Борац “м:тел” - Горажде 24:25, Вогошћа - Слога 39:31, Челик Јуниор - Коњух 28:37, Грачаница - Криваја 25:23, Маглај - Извиђач 26:33, 25. септембар: Босна - Леотар (18 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана