Ђорђе Босић се вратио на гол Слоге: Код куће је најљепше

Дарко Драгичевић
Foto: Архива

ДОБОЈ - Након краће паузе коју је направио током каријере сјајни голман Ђорђе Босић се враћа међу стативе. Наредне сезоне браниће за свој матични клуб Слогу из Добоја која ће имати веома млад тим жељан афирмације на домаћој сцени.

Након одласка из Добоја Босић је са пуно успјеха бранио за рукометне клубове Грачаницу и Маглај. Његов повратак пуно ће значити екипи која је веома млада и одлични голман би требало да својим искуство буде велико појачање. 

За стручни штаб је веома битно да одлично познаје саму лигу, али и да му неће бити потребан период адаптације на Слогу за коју је већ неколико сезона бранио успјешно.

- Осјећај је сјајан. Ето, након више од шест година  вратио сам се у клуб у којем сам направио прве рукометне кораке и гдје сам почео да градим своју каријеру. Иако су ту нови момци за нас то неће  бити проблем. Истина је да у клубу нема играча са којима сам раније играо, осим Бојана Тулендића, али пред нама су припреме и нова сезона у којој ћемо сигурно настојати да се што боље упознамо и квалитетно спремимо за оно што нам слиједи - истакао је чувар мреже.

Слога је већ увелико направила екипу за наредну сезону, а у првом плану су свакако млади играчи жељни доказивања. Управо то ће бити главни адут Добојлија у наредним искушењима.

- Главни адут Слоге у наредном првенству свакако ће бити младост, али има ту и неколико искусних и одличних играча у ростеру тако да ће то бити одличан спој младости и искуства. Надам се да ћу и ја успјети својим искуством помоћи екипи да оствари што бољи пласман у наредном шампионату. Прошле сезоне екипа је имала турбулентну сезону, а сада је циљ да играмо константно добро и да ови млади играчи уз подршку нас старији напредују. Ранијих сезона Слога је афирмисала неколико младих играча који су успјели да се пробију на велику сцену - додао је Босић.

Слога је поред овог голмана довела још неколико појачања па су у Добој дошли млади и перспективни играчи. То су Јован Јанковић, Акаки Паташурија и Хасан Икановић.

Турнир

Слога ће на 55. Међународном рукометном ТВ турниру шампиона имати три изузетно јаке провјере за наредну сезону. Биће у групи са Ал Ахлијем, Веспремом и Бешикташом. Ево распореда мечева добојског тима: 29. август Слога - Ал Ахли (17.10), 30. август: Слога - Веспрем  (19.10), 31. август: Слога - Бешикташ (15.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана