Ђоковићу укинута забрана, може на Аустралијан опен

ГС
Ђоковићу укинута забрана, може на Аустралијан опен

МЕЛБУРН - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић моћи ће да учествује на Отвореном првенству Аустралије, пошто je Савезна влада Аустралије поништила одлуку о забрани издавања визе, откривају аустралијски медији, а преноси Ројтерс.

- Новаку Ђоковићу биће одобрена виза за улазак у Аустралију и учешће у јануару на Аустралијан опену 2023 - преноси Ројтерс позивајући се на аустралијске медије.
Ђоковић је депортован из Аустралије уочи гренд слема у јануару ове године, јер није вакцинисан против ковида-19, а бившем свјетском броју 1 био је забрањен улазак у земљу до 2025. године, наводи британска агенција.

Гардијан Аустралија и национални радио АБЦ извјестили су да су добили потврду да је министар за имиграцију Ендрју Џајлс поништио ту забрану, дозвољавајући Ђоковићу да се такмичи.

Портпарол аустралијског министарства за имиграцију одбио је да коментарише ове извештаје, наводи британска агенција.

Директор Аустралијан опена Крег Тајли изјавио је раније у новембру да је Ђоковић добродошао у јануару, под условом да добије визу, али да Тениски савез Аустралије не може да лобира у његово име.

Аустралија је у јулу укинула правило којим се захтева од путника из инистранства да пријаве свој вакцинациони статус против ковида, а Ђоковић је у октобру саопштио да је добио „позитивне сигнале” у вези напора да се поништи забрана за његов улазак.

Ђоковић је јуче рекао новинарима да његови адвокати још чекају информацију од владе Аустралије.

-Ништа још званично. Чекамо. Они комуницирају са владом Аустралије. То је све што могу да вам кажем за сада - изјавио је Ђоковић послије побједе на старту завршног турнира у Торину.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана