Ђоковића чека "паклен" изазов шљаке

B92
Foto: Profimedia

Новак Ђоковић се послије вишемјесечне паузе коначно враћа на терен. А пред њим је "виша математика" на путу ка одбрани броја 1. Најбољи тенисер свијета заиграће на неколико турнира овог прољећа, који се играју на шљаци. Чека га "паклен" посао због резултата из прошле сезоне.

Ђоковић је ове недеље почео 364. седмицу на првом мјесту, што је пуних седам година као број 1. Међутим, има само десет бодова више од првог пратиоца Данила Медведева.
 
Добра вијест за Ђоковића је што ће Рус паузирати неколико мјесеци због операције киле, а неизвестан је и његов наступ на Вимблдону због могуће забране од стране Велике Британије.

Међутим, Новака ипак чека велика борба, прије свега против самог себе јер у наредном периоду брани чак 3.530 бодова, док ће Медведев изгубити само 790 (РГ 360, Монте Карло 180, Барселона 150, Мадрид 90, Рим 10).

Да би задржао број 1 на АТП листи, Ђоковић мора прије свега да одбрани титулу на Ролан Гаросу (2.000 бодова), али и да на сва три Мастерса на шљаци (Монте Карло, Мадрид, Рим) стигне бар до финала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана