Ђоковић зна нешто што остали не знају

ГС
Foto: Танјуг

Доминација коју деценију и по гледамо од Новака Ђоковића није дошла тек-тако, па је он бољи од конкуренције и са 35 година.

Најскорије је то показао у финалу Астане у којем је декласирао Стефаноса Циципаса са 6:3, 6:4.

Портал "Tennis Connected" анализирао је тај меч и Ђоковићеву тактику, почевши исти са "Ђоковић зна нешто што остатак тениског свијета сигурно не зна".

Овај специјализовани сајт се на почетку пита зашто Новак није форсирао Циципасов бекхенд, јер је на први поглед то дјеловало као прави тактички потез у условима које смо имали у Астани.

"Србин је почео да користи аналитику и статистику много прије својих противника. Он је три године добијао анализе од Крега О'Шенесија, а сада користи тениску аналитику од фирме  'Gotta Tennis' коју су основали Гордон Ехлинг и Брет Хобден", наводи се.

Како ради Новаков мозак могло се добро видјети на Лејвер купу ове године када је био у улози тренера највећим играчима у историји.

Ендија Марија је током дуела са Алексом де Минором савјетовао рекавши му да његов противник сервира "на обје стране, у високим процентима, на његов форхенд".

Враћањем на меч у Астани долазимо до тога зашто Новак није нападао Циципасов једноручни бекхенд који је током каријере знао да му закаже, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана