Ђоковић: Због ратова деведесетих погодила ме ситуација у мигрантском смјештају

Срна
Ђоковић: Због ратова деведесетих погодила ме ситуација у мигрантском смјештају

ЛОНДОН - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је да је због ратова деведесетих година остао погођен ситуацијом у мигрантском хотелу у Аустралији у којем је био смјештен седам дана.

-И ја сам одрастао са избеглицама 90-тих година, када је било бомбардовање, када смо имали ембарго, када је много људи изгубило своје домове и своје миле. То кроз шта људи у центру пролазе ме веома погодило. Оно што сам ја тамо пролазио не може се мерити са оним што они пролазе - рекао је Ђоковић у интервјуу за BBC.

Ђоковић каже да су два рата деведесетих година дијелом формирала његов карактер како би могао да постане оно што је данас.

-Почео сам да играм тенис деведесетих година када сам имао четири године. Тада смо имали два рата, били смо под ембаргом и санкцијама. Чекали смо у реду за хлеб и млеко. Тај период је био веома тежак за моју породицу, а ја сам одлучио да играм спорт који је један од најскупљих и најнеприступачнијих за већину људи. Моји родитељи су морали да се одрекну много тога да бих ја живео свој сан - рекао је Ђоковић.

Први рекет свијета је испричао како је на самим почецима каријере било готово немогуће финансијски издржати терет путовања на турнире, те да због тога често није путовао са тренером већ готово искључиво сам, што га је натјерало да постане одговорнији и самосталнији.

-Постао сам самосталан веома рано, а то ми је помогло у изградњи карактера и да све што се догађа гледам са ногама чврсто на земљи. Године 1999. два и по месеца бомбе су бацане на нас, тада сам имао 12 година. Након седам дана почели смо игнорисати бомбардовање, авионе и ракете и играли смо тенис цели дан. Нисмо ишли у школу и за мене је тенис био једина активност - рекао је Ђоковић.

Ђоковић ове сезоне није наступио на Аустралијан опену јер му је Аустралија одбила визу за улазак у земљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана