Ђоковић уз тениски бисер Српске

Милан Зубовић
Ђоковић уз тениски бисер Српске

БЕОГРАД - Позив најбољег тенисера свијета да тренира с њим није превише изненадио Марка Максимовића из Добоја који је имао прилику да са својим идолом размијени неколико удараца.

Млади тенисер из Републике Српске коначно је лично упознао човјека којем се диви на спортским теренима, а десило се то у Београду, гдје се први рекет свијета спрема за почетак сезоне на шљаци. Максимовић је прошле године постао познат јавности након што је освојио завршни мастерс осам најбољих играча до 16 година у Монте Карлу. Тиме је показао велики таленат који ће даље брусити у академији Новака Ђоковића чији је члан недавно постао. Шта се десило током посјете Београду, испричао је Марков тренер из Добоја Денис Спахић који младог тенисера познаје у душу те је и даље с њим у свакодневној комуникацији.

- Након што је Марко постао шампион у Монте Карлу, постао је познат широј јавности па смо прије неких мјесец дана добили позив Новака Ђоковића да будемо седам дана у његовој академији. Нисам могао да идем са њим, а Марко је тамо провео пет дана те је са Виктором Троицким и Иваном Бјелицом одрадио контролне тренинге, након којих су се увјерили да је заиста талентован па је добио позив да буде члан академије под патронажом ова два тренера - рекао је Спахић.

Максимовић је рођен 12. фебруара 2006. године, у вријеме када је Ђоковић већ три године био професионални тенисер. Млади Добојлија је други играч са простора бивше СФРЈ који је славио у Монте Карлу, а прије њега то је једино пошло за руком управо Нолету.

- Са својим идолом сусрео се први пут иако није било у плану да заједно тренирају. Марко је радио на кондицији у теретани када је дошло до неке промјене Ђоковићевог плана па га је он позвао да се упознају и тренирају заједно. Познајући Марка, није остао затечен тиме, само је био позитивно изненађен и сигурно је да бих ја био више еуфоричан од њега. Стално смо на вези и пренио ми је све позитивне утиске о Новаку који му је рекао да ће бити уз њега те му дати подршку на тениском путу. Такве ријечи сваком младом тенисеру много значе јер је Новак прешао претежак пут до свјетског врха. Сви знамо причу да је тренирао у празном базену, док смо се и ми током пандемије довијали на различите начине да Марко колико-толико остане у форми па смо тренирали на фудбалском терену - нагласио је Спахић.

Планови за наставак сезоне већ постоје.

- Већ у петак Марко путује за Истанбул, гдје га очекује ИТФ турнир за играче до 18 година па након тога слиједе два турнира у Србији. Послије тога имаће десет дана паузе од турнира па ће наступити на фјучерсу у Добоју. План неће бити мијењан, а с њим су се сагласили и његови нови тренери - рекао је Спахић.

Нова улога

Послије дуго година Спахић се нашао у новој улози.

- Сада сам лајв коуч, а десет година радио сам с њим. Требало је да идемо скупа, али нисам био у могућности, тако да остајем у Добоју да тренирам нове наде. Знам да ће нам се путеви поново укрстити као што сам знао да ће бити најбољи јуниор свијета. Када сам то говорио, сви су ми се смијали, па чак и његов отац ми није вјеровао. Ипак, обистинило се и све иде у новом, још бољем смјеру - рекао је Спахић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана